Prima Pagina Android Strategia companiei Microsoft cu privire la jailbreak

Strategia companiei Microsoft cu privire la jailbreak

Acum cateva saptamani un hacker a facut prima solutie de jailbreak pentru Windows Phone 7 si spre surprinderea tuturor Microsoft a reactionat foarte pozitiv in ceea ce priveste spargerea sistemului de operare Windows Phone 7. Apple si Sony lupta impotriva solutiilor de jailbreak pentru propriile sisteme de operare, insa Microsoft a adoptat o pozitie mult mai pacifista preferand sa ajute jailbreakerii sa faca aplicatii proprii in loc s ii atace. Microsoft i-a invitat la sediul din Redmond pe cei care au dezvoltat prima solutie de jailbreak pentru Windows Phone 7 in ideea de a ii ajuta sa dezvolte in mod legal aplicatii care probabil nu vor ajunge vreodata in Windows Marketplace.

Microsoft are un sistem de operare nou si a inteles ca sistemul lor de operare va avea parte de o promovare mult mai buna prin intermediul comunitatilor care fac aplicatii 3rd party proprii neacceptate in Marketplace. Odata ce Windows Phone 7 a fost jailbroken, sistemul poate fi folosit in orice mod si pot fi instalate orice aplicatii nesemnate pe el iar asta le ofera oamenilor libertatea de a experimenta orice cu propriile terminale. Microsoft a inteles ca acest lucru ii va ajuta sa “aduca” Windows Phone 7 in mainile a cat mai multor oameni si parerea mea este ca decizia lor va schimba cu totul modul in care privesc majoritatea noul sistem de operare.

Microsoft a incercat sa il atraga si pe geohot in “hora jailbreak-ului” oferindu-i gratuit un terminal cu Windows Phone 7, insa nu stim daca geohot se va orienta sau nu spre aceasta platforma. Windows Phone 7 este un sistem imatur, insa in timp va ajunge sa rivalizeze cu iOS si Android OS, dar asta depinde de atitudinea celor de la Microsoft.

LIKE
Articolul anteriorPrimele imagini cu Angry Birds 2
Urmatorul articolMicrosoft pierde teren pe piata tablet PC-urilor