Prima Pagina Android Strategia companiei Microsoft cu privire la jailbreak

Strategia companiei Microsoft cu privire la jailbreak

Acum cateva saptamani un hacker a facut prima solutie de jailbreak pentru Windows Phone 7 si spre surprinderea tuturor Microsoft a reactionat foarte pozitiv in ceea ce priveste spargerea sistemului de operare Windows Phone 7. Apple si Sony lupta impotriva solutiilor de jailbreak pentru propriile sisteme de operare, insa Microsoft a adoptat o pozitie mult mai pacifista preferand sa ajute jailbreakerii sa faca aplicatii proprii in loc s ii atace. Microsoft i-a invitat la sediul din Redmond pe cei care au dezvoltat prima solutie de jailbreak pentru Windows Phone 7 in ideea de a ii ajuta sa dezvolte in mod legal aplicatii care probabil nu vor ajunge vreodata in Windows Marketplace.

Microsoft are un sistem de operare nou si a inteles ca sistemul lor de operare va avea parte de o promovare mult mai buna prin intermediul comunitatilor care fac aplicatii 3rd party proprii neacceptate in Marketplace. Odata ce Windows Phone 7 a fost jailbroken, sistemul poate fi folosit in orice mod si pot fi instalate orice aplicatii nesemnate pe el iar asta le ofera oamenilor libertatea de a experimenta orice cu propriile terminale. Microsoft a inteles ca acest lucru ii va ajuta sa “aduca” Windows Phone 7 in mainile a cat mai multor oameni si parerea mea este ca decizia lor va schimba cu totul modul in care privesc majoritatea noul sistem de operare.

Microsoft a incercat sa il atraga si pe geohot in “hora jailbreak-ului” oferindu-i gratuit un terminal cu Windows Phone 7, insa nu stim daca geohot se va orienta sau nu spre aceasta platforma. Windows Phone 7 este un sistem imatur, insa in timp va ajunge sa rivalizeze cu iOS si Android OS, dar asta depinde de atitudinea celor de la Microsoft.

 • Victor Bulgar

  Am avut ocazia sa fac unlock (asa i se spune jailbreakului facut de Chevron), si sa instalez aplicatii .xap prin deploy in telefon si pot sa spun ca merge impecabil, chiar am ramas placut impresionat si de interfata OS, ecranul este destul de bun iar fonturile folosite de Microsoft nu evidentiaza nr de pixeli mai mic pe care il are telefonul (HTC 7 Mozart). HTC Hub este exact cum l-ai descris intr-o stire de acum cateva luni si merge super smooth. Marele dezavantaj e ca Marketplace-ul practic nu are aplicatii.

 • Victor Bulgar

  Chiar ar fi bine ca Apple sa schimbe UI-ul din iOS 5, fiindca altfel imi voi lua Xoom sau Samsung Sliding PC 7, cu toate ca juram ca imi voi lua iPad 2… Din pacate nu prea cred sa se intample asta anul acesta, so Apple va avea de pierdut.

 • B06DAN

  Apple nu pierde, asa ziceam de cativa ani incoace ca va pierde ca nu a implementat nush ce in IOS ca nush ce, bla bla bla.. Isi dubleaza veniturile de la luna la luna, deci ce sa piarda cei 10 la suta care fac jailbreak si nu cumpara din appstore??? se …. pe ei (ma numar si eu printre ei) apple

 • adrian

  Mama dar ce fata are?

 • Tigris Regalis

  MS probabil a realizat că nu prea are cum să combată JB deoarece compania este în mod tradițional slabă în ceea ce privește securitatea, doar știm că fiecare versiune de Windows care a apărut pe piață a fost cu ușurință crackuită și apoi copios piratată (iar MS n-a găsit altă soluție de a-și salvgarda vânzările decât înțelegerile monopoliste cu producătorii OEM de PC-uri, care au trebuit să distribuie obligatoriu Windows cu orice PC nou, ca măcar așa MS să poată vinde licențe de Windows), astfel încât MS s-a resemnat cu gândul că singurul câștig îl va obține doar din contractele cu producătorii de telefoane, care îi plătesc licența pentru WP7 pe care îl instalează.

  Probabil dezvoltatorii de aplicații pentru WP7 nu vor fi deloc încântați să afle despre atitudinea nepăsătoare a MS față de securitatea sistemului de operare, deci inclusiv a aplicațiilor instalate (care ar putea să nu mai funcționeze bine pe un terminal JB, alungând potențiali cumpărători), față de soarta Marketplace (care primește concurență neloială din exterior, tolerată de MS) și față de riscul pirateriei, fără îndoială amplificată de apariția și tolerarea JB. De aceea nu cred că dezvoltatorii se vor mai grăbi să producă pentru WP7, astfel încât atitudinea MS va avea efecte perverse asupra propriului OS.

 • Pingback: PS3 Hacker GeoHot Dares Sony to Exhibit Rapper Parody - Console Games Forum()