Strategia companiei Microsoft cu privire la jailbreak

Acum cateva saptamani un hacker a facut prima solutie de jailbreak pentru Windows Phone 7 si spre surprinderea tuturor Microsoft a reactionat foarte pozitiv in ceea ce priveste spargerea sistemului de operare Windows Phone 7. Apple si Sony lupta impotriva solutiilor de jailbreak pentru propriile sisteme de operare, insa Microsoft a adoptat o pozitie mult mai pacifista preferand sa ajute jailbreakerii sa faca aplicatii proprii in loc s ii atace. Microsoft i-a invitat la sediul din Redmond pe cei care au dezvoltat prima solutie de jailbreak pentru Windows Phone 7 in ideea de a ii ajuta sa dezvolte in mod legal aplicatii care probabil nu vor ajunge vreodata in Windows Marketplace.

Microsoft are un sistem de operare nou si a inteles ca sistemul lor de operare va avea parte de o promovare mult mai buna prin intermediul comunitatilor care fac aplicatii 3rd party proprii neacceptate in Marketplace. Odata ce Windows Phone 7 a fost jailbroken, sistemul poate fi folosit in orice mod si pot fi instalate orice aplicatii nesemnate pe el iar asta le ofera oamenilor libertatea de a experimenta orice cu propriile terminale. Microsoft a inteles ca acest lucru ii va ajuta sa “aduca” Windows Phone 7 in mainile a cat mai multor oameni si parerea mea este ca decizia lor va schimba cu totul modul in care privesc majoritatea noul sistem de operare.

Microsoft a incercat sa il atraga si pe geohot in “hora jailbreak-ului” oferindu-i gratuit un terminal cu Windows Phone 7, insa nu stim daca geohot se va orienta sau nu spre aceasta platforma. Windows Phone 7 este un sistem imatur, insa in timp va ajunge sa rivalizeze cu iOS si Android OS, dar asta depinde de atitudinea celor de la Microsoft.