Tutorial: Cum sa printezi din iOS folosind Google Cloud Print

25

Aseara am scris un articol in care va spuneam ca Google Cloud Print a fost lansat oficial si functioneaza pe iDevices. Google Cloud Print este o alternativa pentru AirPrint-ul disponibil in iOS si dupa ce l-am testat pot spune ca e cea mai simpla metoda de a scoate la imprimanta un document disponibil in mailul vostru folosind un dispozitiv mobil. Pentru a folosi Google Cloud Print aveti nevoie doar de noua versiune a Google Chrome si o imprimanta instalata in sistem, nimic mai mult. Dupa ce instalati Google Chrome browserul va recunoaste automat imprimanta si o va selecta ca imprimanta compatibila cu Google Cloud Print iar voi veti putea folosi serviciul fara instalarea vreunui driver sau conectarea la vreo retea Wi-Fi.

Iata cum puteti scoate la imprimanta documente din Google Docs, atasamente din adresa voastra de e-mail sau mailuri intregi.

Pasul 1

Descarcati noua versiune beta a Google Chrome de aici.

Pasul 2

Deschideti Google Chrome, mergeti in meniul de setari, selectati categoria de optiuni apoi mergeti la sectiunea In Culise sau Under The Hood, faceti scroll pana in josul paginii si apasati pe Enable Google Cloud Print/Conectati-va la Google Cloud Print.

Pasul 3

Dupa ce ati activat Google Cloud Print si v-ati logat in contul Gmail, apasati butonul Gestionati setarile de printare pentru a adauga o imprimanta compatibila.

Pasul 4

Adaugarea unei imprimante este ultima setare pe care trebuie sa o faceti si serviciul este pregatit pentru a fi folosit pentru a printa.

Pasul 5

Deschideti in Safari de pe iDevice-ul vostru site-ul gmail.com, logati-va in cont, selectati e-mailul sau atasamentul pe care doriti sa il printati apoi apasati butonul de langa iconita trash iar din nou set de optiuni selectati Print.

Pasul 6

Dupa ce selectati Print veti avea in fata voastra un nou meniu de unde trebuie sa selectati imprimanta compatibila. Dupa ce selectati imprimanta asteptati cateva secunde si ea va incepe sa printeze documentul selectat de voi.

Este cel mai simplu serviciu pentru printat documente deoarece nu e nevoie sa fiti langa imprimanta cand dati comanda pentru printare si il puteti folosi fara a va conecta la o retea Wi-Fi la care este conectata acea imprimanta. Google Cloud Print este mult mai util decat AirPrint desi deocamdata nu functioneaza decat pe Windows si nu permite printarea pozelor sau paginilor web.