Prima Pagina Apple Comex a gasit deja o metoda de a depasi standardul ASLR implementat...

Comex a gasit deja o metoda de a depasi standardul ASLR implementat in iOS 4.3

Dimineata v-am spus ca Apple a implementat in iOS 4.3 standardul de securitate ASLR si ca solutiile de jailbreak ar putea fi mult mai greu dezvoltate. Nu a trecut mult timp de la acest anunt si comex a declarat deja ca ar putea “depasi” obstacolele impuse de ASLR insa ca va fi nevoie de mult mai multa munca decat pana acum. Sincer sa fiu cand am auzit ca ASLR a fost implementat in iOS 4.3 m-am gandit initial ca vom avea de asteptat mult mai multe luni pentru solutii de jailbreak si decodare iar ce a declarat comex acum cateva minute intareste acest sentiment.

Desi exista exploit-uri pentru bootrom-ul terminalelor, totusi echipele care fac solutii de jailbreak trebuie sa gaseasca metode de a implementa aceste exploit-uri si in iOS iar ASLR-ul va ingreuna foarte mult aceasta munca. In momentul de fata sunt peste 2 luni de cand iOS 4.2.1 a fost lansat oficial si nu exista o solutie de untethered jailbreak 100% functionala disponibila publicului larg. Ganditi-va cat va dura pana cand se va gasi cineva sa faca o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 4.3 sau iOS 5 avand in vedere ca acum vorbim si de ASLR.

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/comex/statuses/30286740484784129″]

 • Share it please!

 • mihai_rt

  numai vorbe, ar fi cazul sa si faca ceva, pentru ca in ultima perioda toata lumea anunta diverse lucruri legate de jb si unlock dar in fapt nu se intampla nimic

 • DjCultus

  asa si ? Oricum numai vorbe 😉 ! Hai cu fapta !!!

 • Odin

  Hai cu unlocku’ …

 • claudiu91

  sigur se baga geohotz in asta si va scoate jb imediat dupa ce apare 4.3

 • Tigris Regalis

  Păi și până acum au reușit să spargă versiunile beta, anunțând că vor scoate soluția de JB după lansarea versiunii finale, când nu le-a mai funcționat soluția pentru beta și au urmat așteptările! Istoria se repetă?