Google este nemultumita de vanzarile din Android Market, face schimbari majore

In Android Market exista peste 200.000 aplicatii insa Google si dezvoltatorii de aplicatii pentru Android sunt nemultumiti de vanzarile generate pana acum de magazin. Google a primit foarte multe cereri de a implementa modificari in Android Market si iata ca, compania va face cateva schimbari majore in perioada urmatoare. Google a scos sistemul care permitea testarea aplicatiilor pentru 24 de ore, insa va implementa un sistem de in-app purchases care va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa vanda diferite bonusuri sau addon-uri prin aplicatiile disponibile in Android Market.

Pe langa sistemul de achizitii din aplicatii Google va implementa si un sistem care va permite clientilor sa achizitioneze aplicatii din Android market si sa le plateasca in factura telefonului. Google negociaza cu anumiti operatori de telefonie mobila pentru a vinde aplicatii prin intermediul lor. Clientul va intra in Android Market, va selecta aplicatiile dorite, le va cumpara insa va plati pretul lor abia cand ii ajunge factura de la operatorul de telefonie mobila. Este o metoda complicata pentru Google care va trebui sa isi imparta profitul cu operatorii, insa pentru clienti este mult mult mai usor sa achizitioneze ceva fara sa intrebuinteze un card. Consider ca aceasta modificare va creste foarte mult vanzarile aplicatiilor deoarece este simpla, si la indemana oricui.

Google va modifica si modul in care se fac, cautarile in Android Market, va aduce optiuni de socializare in magazin si va implementa anumite elemente HTML 5. Personal consider ca sistemul de plati folosind operatorii va fi cheia succesului pentru Google, dar intai sa vedem cum anume intentioneaza sa il implementeze.

De ce conteaza asta pentru noi? Well AppStore-ul genereaza cele mai mari venituri pentru dezvoltatorii de aplicatii si acesta este principalul motiv pentru care unii dintre ei inca suporta regulile impuse de Apple. Daca Android Market va deveni cel putin la fel de atractiv atunci exista sanse foarte mari ca unii sa paraseasca “barca” iOS si sa treaca la Android.