Prima Pagina Android Google este nemultumita de vanzarile din Android Market, face schimbari majore

Google este nemultumita de vanzarile din Android Market, face schimbari majore

In Android Market exista peste 200.000 aplicatii insa Google si dezvoltatorii de aplicatii pentru Android sunt nemultumiti de vanzarile generate pana acum de magazin. Google a primit foarte multe cereri de a implementa modificari in Android Market si iata ca, compania va face cateva schimbari majore in perioada urmatoare. Google a scos sistemul care permitea testarea aplicatiilor pentru 24 de ore, insa va implementa un sistem de in-app purchases care va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa vanda diferite bonusuri sau addon-uri prin aplicatiile disponibile in Android Market.

Pe langa sistemul de achizitii din aplicatii Google va implementa si un sistem care va permite clientilor sa achizitioneze aplicatii din Android market si sa le plateasca in factura telefonului. Google negociaza cu anumiti operatori de telefonie mobila pentru a vinde aplicatii prin intermediul lor. Clientul va intra in Android Market, va selecta aplicatiile dorite, le va cumpara insa va plati pretul lor abia cand ii ajunge factura de la operatorul de telefonie mobila. Este o metoda complicata pentru Google care va trebui sa isi imparta profitul cu operatorii, insa pentru clienti este mult mult mai usor sa achizitioneze ceva fara sa intrebuinteze un card. Consider ca aceasta modificare va creste foarte mult vanzarile aplicatiilor deoarece este simpla, si la indemana oricui.

Google va modifica si modul in care se fac, cautarile in Android Market, va aduce optiuni de socializare in magazin si va implementa anumite elemente HTML 5. Personal consider ca sistemul de plati folosind operatorii va fi cheia succesului pentru Google, dar intai sa vedem cum anume intentioneaza sa il implementeze.

De ce conteaza asta pentru noi? Well AppStore-ul genereaza cele mai mari venituri pentru dezvoltatorii de aplicatii si acesta este principalul motiv pentru care unii dintre ei inca suporta regulile impuse de Apple. Daca Android Market va deveni cel putin la fel de atractiv atunci exista sanse foarte mari ca unii sa paraseasca “barca” iOS si sa treaca la Android.

 • bycxc

  nu prea o sa plece de la iOS pentru ca androidul este usor de crackuit astfel cam orice s-ar lansa o sa fie gratuit intrun fel sau altul.

 • Mihai

  Sa nu uitam cat s-a kkt Apple pe el pana sa ne lase sa folosim Opera Mini.

 • DjCultus

  @ Mihai dc Opera ? Cand Safari este mai bun de 1000x 🙂 ! Si da , a interveit oftica ca App Store a ajuns la 10mld /descarcari 😉 ! Sunt mici , dar au timp sa creasca si ei daca pun accentul pe aplicatii bune !

 • Catalinc7

  Orice aplicatie de ios se gaseste si ea crackuita si la fel si cele de wm7. Deci nu asta e atuul apple ci un marketing foarte bun. Sa nu uitam ca iphonul are si unele limitari de parca e din ice age: bluetooth. Daca android market se va dezvolta ma va face sa iau o tableta cu android poate cea de la rim daca va fi cum a zis zaone

 • Florin

  Cei care au android isi doresc IOS iar cei care au IOS nu isi mai doresc altceva. Am avut (si mai am inca) mobil cu android dar nu ma atrage cu nimic market-ul lor. Nu cred ca un alt motiv decat pretul tot mai mare la Iphone va face clientii sa treaca de la ios la android.

 • colin

  ar fi bine sa vina Androidul cu multe solutii bune, ca sa-l faca pe nea Apple sa vina cu solutii si mai bune, mai ieftine, mai simple, mai inovatoare etc………nu uitatzi: concurentza este in favoarea NOASTRĂ!!!

 • Stiti ce imi place ? Toti Care folosesc un alt smartphone decat iphone incearca sa se convinga ca este mai bun decat iphone-ul. Problema e ca cei care au iphone stiu ca detin cel mai bun smartphone. Principalul atuu al celor de la apple este urmatorul : ce fac ei pur si simplu funcioneaza, si ghici ce : functioneaza bine… Fara buguri majore sau erori de sistem samd..

 • Tigris Regalis

  Chiar dacă se va îmbunătăți Android Market, dezvoltatorii mai mult ca sigur nu vor renunța la iOS pentru Android, ci eventual vor dezvolta în paralel pentru ambele platforme. Câștigurile mari tot cu iOS le vor face, pentru că pot vinde aplicațiile, în timp ce pe Android trebuie să le facă “add supported”, deci depind de intermediarii de publicitate cu care își împart profitul, precum și de utilizarea efectivă a aplicației, pentru că dacă utilizatorul o folosește puțin, vede reclame puține și venitul din reclame e mic, pe când la iOS dezvoltatorul își asigură profitul din momentul achiziției, ceea ce îi convine mai mult și îl va motiva să se concentreze prioritar pe iOS, indiferent de modificările anunțate de Google.

  Iar faza cu plata pe factură nu mi se pare a fi o schimbare atât de relevantă, până la urmă ce utilizator de smartphone nu ar fi în stare să-și ia card de la bancă, suntem totuși în sec. XXI și acesta este cel mai simplu mod de plată. Iar dacă telefonul e pe firmă, oricum nu ar ieși bine utilizatorul cu această metodă, iar firmele care dau angajaților telefoane cu Android vor avea mai mult de lucru cu studierea facturilor (iar fiscul în control la fel, pentru a penaliza firmele care din neglijență și-au dedus din venitul impozabil plata unor aplicații precum Angry Birds).

 • Robertddog

  Acesta fiind un site dedicat utilizatorilor de Iphone,normal ca toti de aici se mint ca Iphone este cel mai bun.Parerea mea este ca un Ipod touch gen4 si un HTc Desire Hd este combinatia ideala ce o poti obtine de la niste gadgeturi mobile.Stiu ca o sa-mi sariti in cap,dar de asemenea stiu ca sunteti destul de inapoiati si cu un spirit de turma exagetrat,incat sa nu ma intereseze comentariile voastre.

 • Una e sa iti exprimi parerea, si alta e sa vii sa ii injuri pe toti. Daca tu crezi asta, e parerea ta. Ai un Desire HD, cat tine bateria la el?

 • Robertddog

  Da,imi cer scuze,poate am exagerat,dar asta este parerea mea si nu cred ca i-am injurat pe toti,poate le-am adus un mic afront.Inca nu am un Desire Hd,dar foarte curand o sa-mi iau unul si daca esti interesat de parerea mea despre el,o sa revin cu un comentariu.

 • Daca o faci intr-un mod civilizat normal ca sunt interesat si cu siguranta nu sunt singurul.