Apple breveteaza gesturi personalizate pentru ecrane multitouch si senzori de miscare

In seria brevetelor de inventie pe care Apple le inregistreaza in ultima vreme intra si si unul in care vem descrise cateva gesturi pentru ecrane multitouch si dispozitive dotate cu senzori de miscare. Apple incearca sa breveteze gesturi precum “ok-ul”, “x pentru stergerea unei aplicatii” sau gestul “stamp of approval”, dar ar putea permite utilizatorilor sa specifice gesturi personalizate pe care dispozitivele proprii sa le recunoasca. O parte dintre aceste gesturi vor fi implementate pentru ecrane touchscreen, insa o parte dintre ele vor fi implementate pentru dispozitive dotate cu senzori de miscare deoarece ecranele touchscreen nu pot percepe chiar orice fel de gesturi, precum este “ok-ul”.

Although capacitive touch sensor panels can detect objects hovering within the near-field of the panel, and appear to be “weak” touches, in some embodiments proximity sensor panels can be co-located with touch sensor panels to provide hover detection capabilities outside the near-field hover detection capabilities of capacitive touch sensor panels,” the application read. “These proximity sensor panels can be arranged as an array of proximity sensors that can be scanned in a manner similar to the scanning of a touch sensor panel to generate an “image” of hover.

Sincer sa fiu mi-as dori sa am un dispozitiv echipat cu senzori de miscare care sa activeze terminalul pe baza miscarilor facute de mine. Mi-as dori sa pot personaliza gesturile pe care le folosesc cu dispozitivul meu si sunt sigur ca multi si-ar dori acest lucrul. O asemenea tehnologie ar aduce “unicitate” pentru iDevice-uri si ar permite utilizatorilor sa personalizeze dispozitivul propriu aproape in totalitate.