Video: Sony lanseaza PSP2/NGP cu procesor quad core, rivalizeaza cu iPod Touch 4G

[viddler id=cfbfee20&w=580&h=370]

Astazi Sony a prezentat oficial noul dispozitiv Sony PSP2/NGP care va rivaliza din toate punctele de vedere cu iPod Touch 4G dar si cu terminalul iPhone 4. iDevice-urile au “muscat” din cota de piata a companiei Sony in ultimii ani, insa acest nou dispozitiv prezentat de Sony ar putea schimba regulile jocului din toate punctele de vedere. Dispozitivul arata foarte bine din punct de vedere al design-ului, iar din punct de vedere hardware este mult mult mai potent decat orice iDevice disponibil pe piata. Iata specificatiile hardware ale dispozitivului :

Da, ati citit bine, noul PSP2/NGP va avea un procesor quad core incorporat,  un nou chip grafic SGX543MP4+ plus cam tot ce exista in smartphone-uri la ora actuala. Interesant este ca Sony a modificat si butoanele gamepad-ului, a adaugat un touchpad in partea din spate a dispozitivului, a implementat un ecran touchscreen OLED de 5 inch cu rezolutie 960 x 544 si a refacut vechiul UI prezent in versiunile anterioare.

Sony isi bazeaza intregul concept pe 5 puncte cheie : Revolutionary User Interface, Social Connectivity, Location-based Entertainment, Converging Real si Virtual (augmented) Reality si sustine ca noul PSP este are putere de procesare la fel de mare precum PlayStation 3. Playstation Suite este o noua platforma software pe care Sony o va lansa special pentru acest dispozitiv si va usura munca dezvoltatorilor de jocuri pentru aceasta platforma. LiveArea se numeste noul UI al dispozitivului si acesta va avea implementate elemente de social networking care vor permite utilizatorilor sa isi impartaseasca rezultatele in cadrul retelelor de socializare.

Mai multe detalii tehnice si poze gasiti pe Engadget, insa haideti sa vorbim putin despre impactul pe care il va avea acest produs asupra iDevice-urilor. Cel mai mare atu al iDevice-urilor este AppStore-ul si multitudinea de jocuri disponibile pentru ele. Sony va “rezolva” aceasta problema prin atragerea a cat mai multor dezvoltatori de jocuri pentru platforma proprie, asta in conditiile in care compania are deja o multitudine de jocuri disponibile. PSP2/NGP va fi o provocare pentru Apple si sunt sigur ca AppStore-ul va fi cel care va salva situatia, insa ramane de vazut pentru cat timp.

Ce parere aveti despre noul Sony PSP2/NGP?

PS: Imi cer scuze pentru clipurile video, nu le-am putut incarca pe YouTube.

[viddler id=ed9000e9&w=580&h=370]

[viddler id=d1811e71&w=580&h=370]