Microsoft ar putea lansa suita Office in Mac AppStore

Un reprezentant al companiei Microsoft a declarat pentru site-ul All Things Digital ca, compania din Redmond se gandeste la lansarea suitei Microsoft in Mac AppStore, principalul motiv fiind succesul pe care il are actuala versiune a suite in randul posesorilor de Mac-uri. Compania a avut in trecut planuri de a lansa versiuni pentru terminale mobile a suitei Office insa pana acum nu au reusit sa lanseze decat aplicatia OneNote care deocamdata ca si functii este departe de Office.

“It’s something we are looking at,” Microsoft’s Amanda Lefebvre told Mobilized. However, the company said its product is already available in lots of places as well as via the Web–including in a new, free 30-day trial version.

“It’s something we haven’t ruled out,” she said. “We just have to see how that relates to our business.”

Marea problema a celor de la Microsoft ar sta in faptul ca profitul generat de vanzari ar trebui impartit cu Apple si nu vorbim despre un procent neglijabil ci de 30% din incasari care ar trebui sa mearga spre compania din Cupertino. Pe langa acest mic inconvenient, Microsoft ar trebui sa faca suita Office compatibila cu regulile impuse de Apple pentru acceptarea aplicatiilor in Mac AppStore, deci o munca in plus pentru dezvoltatori. Microsoft ofera in momentul de fata suita Office cu o perioada de testare de 30 de zile iar daca se va gandi sa lanseze o aplicatie in Mac AppStore atunci aceasta perioada de testare nu ar putea ramane activa datorita restrictiilor impuse de Apple.

Microsoft nu e la prima “tentativa” de a lansa aplicatii intr-un AppStore asa ca ramane de vazut ce vor decide ei in final.