Apple incaseaza cel mai mare profit dintre toti vanzatorii de telefoane mobile

10

Android OS a devenit cel mai mare sistem de operare pentru smartphone-uri, Nokia este lider de piata in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile la nivel global, insa Apple castiga cei mai multi bani din vanzarile de telefoane mobile. In graficul de mai sus avem o comparatie intre profitul inregistrat de diversi producatori de telefoane mobile de-a lungul a 3 ani de la lansarea primului iPhone si pana in prezent. Observati ca in anul 2007 Nokia castiga cei mai multi bani din vanzarile de telefoane mobile, insa pe masura ce ne apropiem de anul 2010 observam cum profitul celor de la Nokia scade dramatic iar cel al Apple creste direct proportional.

Don’t cry too hard about Android’s ascension as king of smartphones and Apple losing a few share points. The Cupertino, Calif. company is crying — but it’s all the way to the bank. Although Apple has just 4.2 percent of the entire cell phone market – not just smartphones – the company pulls in 51 percent of the profit.

Apple are doar 4.2% din piata telefoanelor mobile insa incaseaza 51% din profitul generat ce aceasta piata. Apple nu vinde nici pe departe la fel de multe terminale precum Nokia insa inregistreaza un profit dublu fata de compania din Finlanda. Apple nu va fi niciodata lider in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile, insa pentru moment este lider in ceea ce priveste profitul generat din vanzari iar asta conteaza cel mai mult. E ironic faptul ca o companie ca Nokia vinde sute de milioane de telefoane mobile intr-un an insa ajunge sa fie depasita in ceea ce priveste profitul inregistrat,  de o companie care vinde mult mai putin. Desi Apple are o platforma inchisa cu un viitor sumbru, in momentul de fata compania din Cupertino castiga cei mai multi bani din acest segment.