Prima Pagina Android Apple incaseaza cel mai mare profit dintre toti vanzatorii de telefoane mobile

Apple incaseaza cel mai mare profit dintre toti vanzatorii de telefoane mobile

Android OS a devenit cel mai mare sistem de operare pentru smartphone-uri, Nokia este lider de piata in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile la nivel global, insa Apple castiga cei mai multi bani din vanzarile de telefoane mobile. In graficul de mai sus avem o comparatie intre profitul inregistrat de diversi producatori de telefoane mobile de-a lungul a 3 ani de la lansarea primului iPhone si pana in prezent. Observati ca in anul 2007 Nokia castiga cei mai multi bani din vanzarile de telefoane mobile, insa pe masura ce ne apropiem de anul 2010 observam cum profitul celor de la Nokia scade dramatic iar cel al Apple creste direct proportional.

Don’t cry too hard about Android’s ascension as king of smartphones and Apple losing a few share points. The Cupertino, Calif. company is crying — but it’s all the way to the bank. Although Apple has just 4.2 percent of the entire cell phone market – not just smartphones – the company pulls in 51 percent of the profit.

Apple are doar 4.2% din piata telefoanelor mobile insa incaseaza 51% din profitul generat ce aceasta piata. Apple nu vinde nici pe departe la fel de multe terminale precum Nokia insa inregistreaza un profit dublu fata de compania din Finlanda. Apple nu va fi niciodata lider in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile, insa pentru moment este lider in ceea ce priveste profitul generat din vanzari iar asta conteaza cel mai mult. E ironic faptul ca o companie ca Nokia vinde sute de milioane de telefoane mobile intr-un an insa ajunge sa fie depasita in ceea ce priveste profitul inregistrat,  de o companie care vinde mult mai putin. Desi Apple are o platforma inchisa cu un viitor sumbru, in momentul de fata compania din Cupertino castiga cei mai multi bani din acest segment.

 • Crixalis

  La cat de scumpe sunt terminalele lor nu ma mira….

 • Tigris Regalis

  Aici se vede că cei inovativi sunt răsplătiți și cei ancorați în trecut sau ocupați cu copiatul altora nu o duc prea bine. De-ar fi mereu așa …!

 • Mihai

  O sa se termine aceasta betie a Apple. Acum concurenta ofera telefoane super. Urmatorul meu mobil o sa fie un Samsung – Android – dual core.

 • Andrei

  @Mihai: asta pentru ca esti prins in capcana gandirii microsoftiene si a iluziei ca acele caracteristici hardware definesc device-ul, cand in fapt optimizarea software pentru un anumit hardware inseamna un produs bun, si exact asta face Apple. Eu n-as da vechiul meu 3G pe un SGS la nici o ora, dupa cum am tinut un PowerBook G4 multi ani dupa ce au aparut dualcore-urile (avand unul cu windows in paralel – pur si simplu nu se putea misca mai fluent, natural si fara erori).

  Pun pariu pe cat vrei ca dupa 2-3 luni de orice altceva te intorci la iPhone. La fel patesti si cu mac-urile.

  Asta se intampla in 99%. Din cazuri. 🙂

 • mihai

  Nu e vorba de nicio capcana. Faza e ca am un mobil cu un handicap gigantic. No flash. Deci nema live tv si suuute de ore de emisiuni inregistrate.

  Cineva din familie are SGS si stiu ce vorbesc.

 • mihai

  Nu e nicio capcana. Am un telefon scump si handicapat care nu stie flash.

  Fratele meu vede sute de emisiuni inregistrate cu SGS… eu ma multumesc doar cu youtube si alte cateva.

  Nu pot sa vad LIVE TV. Aplicatia aia de la Orange e o mizerie.

 • Bravo Andrei;). Zaone esti prea vehement in ceea c priveste viitorul sumbru al celor de la apple :)). Ei se vor axa tot timpul p calitatea produsului si p functionalitatea lui. Android e ok dar nu mai buna ca IOS. Si sa stii ca permitand oricum sa iti modifice sistemul poti foarte usor sa introduci consumatoriii in eroare si sa buguiesti sistemul. Ideea de open source e pt html si cam atat 😉

 • Tigris Regalis

  @Mihai: Te compătimesc pentru decăderea de a trece la o imitație asiatică oarecare și îți urez distracție plăcută la vizionarea de nenumărate reclame în flash (care mănâncă timp la încărcarea paginilor web, dar mai ales resurse și trafic) și în aplicațiile ad-supported care fac majoritatea pe platforma Android. Big Brother Google te va spiona cu mare plăcere în timp ce folosești aplicații la nivel de beta pe paleașca mare și nepractică care este SGS. LOL@U! 😀

 • Gabi

  @Tigris Regalis: preferi ca Big Brother Apple sa te spioneze, sau reclamele din softurile ptr ios.

  Profitul mare obtinut de apple este din diferenta dintre pretul de productie (iphone 4 187,5 usd) si pretul de vanzare (iphone 4 aproximativ 600 euro), si din vanzarile de soft din appstore si de muzica.

  Si eu tind sa prefer androidul mai ales datorita faptului ca nu este atat de limitata ca ios.

 • Tigris Regalis

  @Gabi: Google, nu Apple are ca model de afacere vânzarea de publicitate și date despre utilizatori, Apple câștigă în principal din vânzările hardware.

  În costul tău de producție nu ai inclus cheltuielile de cercetare-dezvoltare, cele cu drepturi de proprietate intelectuală, cele de transport, depozitare și distribuție, cele cu managementul și întreținerea rețelei de distribuție, etc. Cam naiv calculul tău.