Android OS, cea mai mare platforma pentru smartphones, Google angajeaza developeri sa faca aplicatii pentru ea

Un studiu foarte interesant publicat astazi de compania Canalys releva faptul ca in lumea intreaga s-au vandut peste 33 de milioane de smartphone-uri cu Android OS instalat. Datorita acestor vanzari Android OS este acum cel mai bine vandut sistem de operate pentru smartphone-uri, din lume. Nokia este depasita pentru prima oara in acest top si ocupa locul 2 cu 31% din cota de piata, in timp ce Apple se situeaza pe locul 3 cu 16%, adica numarul efectiv de iPhone-uri vandute in ultimul sfert de an. Android OS a avut o crestere formidabila in ultimele 3 luni si situatia nu se va schimba in viitorul apropiat deoarece din ce in ce mai multi producatori prefera sa utilizeze sistemul de operare al celor de la Google in propriile dispozitive.

Canalysis released their report this morning called Google’s (GOOG) Android becomes the world’s leading smart phone platform thereby signaling the most incredible ascent of any technology I can remember in history.  More importantly, Android is leading the charge to put smartphones, web-enabled handsets, into the whole word’s hands.  Both Gartner and IDC as recently as September didn’t see this happening until 2014.

Google are totusi o mica problema, Android Market-ul si aplicatiile din el. Compania trebuie sa readuca ordinea in magazinul sau de aplicatii, insa se gandeste totodata sa angajeze echipe de dezvoltatori care sa faca aplicatii speciale pentru utilizatorii de smartphone-uri Android. Drept exemplu au fost date aplicatiile Angry Birds si Foursquare iar echipele de dezvoltatori vor produce aplicatii care vor fi intai disponibil exclusiv pentru Android Market si mai apoi altele care vor fi portate si pe iOS sau alte platforme. Google nu e prima companie care angajeaza dezvoltatori pentru a face aplicatii destinate utilizatorilor propriului sistem de operare, insa mi se pare inoportuna aceasta initiativa din moment ce exista atatia dezvoltatori pentru platforma.

Google wants to put small development teams together to make a range of apps and games, citing the examples of Angry Birds and Foursquare as inspiration, according to the Wall Street Journal. Some of these new apps will only be released on Android, while others will presumably be also made available on the iPhone and other smart phones.

Anyway, la ritmul in care creste Android, il vom vedea in viitor pe aproape toate gadget-urile din jurul nostru.

4 COMENTARII

  1. o idee buna pentru ca apple se mentine pe crestere in mare parte existentei app store
    daca android market ar ajunge la acelasi nivel google ar avea un mare castig