Prima Pagina Android Video: Tableta dual-screen de la NEC

Video: Tableta dual-screen de la NEC

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5rCg3hB2I3M[/youtube]

NEC este o companie despre care probabil putini dintre voi au auzit, insa o companie care produce destul de multe dispozitive electronice, inclusiv telefoane mobile. Cel mai recent produs al companiei este prezentat in clipul video de mai sus: o tableta dual-screen ce ruleaza Android 2.1 si are un concept destul de interesant. Tableta are 2 ecrane montate in aceeasi carcasa si dupa cum vedeti, fiecare ecran are un homescreen propriu si este capabil sa ruleze aplicatii independent. Desigur ca NEC a facut cateva aplicatii dual-screen, insa majoritatea de pe tableta sunt aplicatii Android normale si functioneaza doar pe un singur ecran.

Dintre cele dual-screen NEC a prezentat browserul care permite vizualizarea paginilor pe ambele ecrane si observati cat de nefericita este aceasta combinatie cu design-ul tabletei. Daca cele 2 ecrane ar fi fost lipite unul de celalat atunci poate ar fi fost interesant sa folosim o asemenea tableta, insa in forma actuala e greu sa vizionezi ceva pe ambele ecrane. Conceptul este interesant insa produsul final lasa de dorit. Sa speram ca in viitor se va gasi o companie inteligenta care sa faca produse de genul acesta intr-adevar utile.

  • Tigris Regalis

    Arată FUGLY. Cu cât mai multe piese mișcătoare, cu atât mai multe riscuri de stricare – balamaua care ține cele 2 ecrane mi se pare candidatul ideal pentru așa ceva. Și până la urmă ce folos să rulezi 2 aplicații deodată? Citești email-urile în timp ce joci Angry Birds? În aceste condiții, bateria cât ține? Și totul cu o versiune antică a unui sistem de operare care probabil nu va vedea vreodată un update de la NEC … Acum înțeleg de ce nu este NEC așa de cunoscută – de ce ar fi?

  • Dorin Zanfir

    Ai sa gasesti destule procesoare de-ale lor in dispozitive electronice.Daca ai sa dai o cautare dupa monitoare LCD ai sa fi mirat de faptul ca afli cum ca NEC fabrica poate cele mai bune monitoare profesionale din lume(am spus poate…)

  • Nu imi place…