Apple cauta specialisti in tehnologia LTE

Saptamana trecuta presedintele China Mobile afirma ca este in discutii avansate cu Apple pentru a produce un terminal iPhone compatibil cu standardul LTE. Saptamana aceasta au fost descoperite pe site-ul Apple cateva oferte de munca privind implementarea acestei tehnologii in viitoarele iDevice-uri. Nu e prima oara cand Apple listeaza oferte pentru locuri de munca in care include si criteriul privind cunostintele despre retele LTE, insa este prima oara cand listeaza o oferta de munca prin care cauta oameni cu cunostinte avansate despre implementarea acestei tehnologii in terminale mobile.

Specific Duties
– Implementation, Integration, customization, enhancement and maintenance of L1-3 Protocols for one or more of the following air interface: GSM/UMTS, CDMA (1x/EVDO), LTE etc.

Interesant este ca locul de munca este disponibil in Shanghai China, adica exact acolo unde am auzit prima confirmare oficiala a implementarii acestui standard in iDevices. Acest tip de retele LTE sunt disponibile prin standardul CDMA, deci vorbim despre terminale care nuvor avea nici o utilitate in Romania in momentul de fata.