Apple va produce terminal iPhone compatibile cu standardul LTE

China Mobile, cel mai mare operator din lume dupa numarul de abonati, negociaza de ani buni cu Apple pentru fabricarea unui iPhone care sa functioneze pe reteaua acestui operator. Apple produce un terminal iPhone 4 compatibil cu standardul CDMA si se pare ca in curand va produce un nou model compatibil cu standardul LTE al retelei China Mobile. Presedintele companiei a declarat in cadrul unei conferinte ce se desfasoara in Elvetia ca exista discutii care ar putea duce la dezvoltarea unui iPhone 5 compatibil cu aceasta retea, insa deocamdata nimeni de la Apple nu a confirmat zvonul.

“We hope that when they develop the next-generation models, since Apple can create CDMA, they can also consider developing TD-SCDMA, China Mobile Chairman Wang Jianzhou was quoted as saying on Wednesday by the Sina Technology news portal. These two years we have been discussing the issue. Right now the situation is moving forward. Apple has made it clear they will support TD-LTE,” Wang said in Davos, Switzerland.

Daca Apple a inceput productia terminalelor CDMA atunci probabil vom vedea si terminale compatibile cu standardul LTE mai ales ca vorbim despre adoptarea terminalului de cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, adica Apple ar avea enorm de castigat prin aceasta miscare. In china terminalul iPhone este disponibil doar prin operatorul China Unicom carea are “doar” 167 milioane de abonati fata de 584 cat are China Mobile. Apple a realizat incasari de peste 2 miliarde de dolari din China chair si in aceste conditi asa ca imaginati-va ce le-ar putea aduce un operat cu jumatate de miliard de abonati.