Un sfert din aplicatiile descarcate sunt folosite doar o singura data

Pe masura ce magazinele virtuale de aplicatii cresc, creste si numarul de aplicatii nefolositoare din ele. In AppStore exista peste 350.000 aplicatii disponibile oficial, in Android Market inca in jur de 300.00 si celalalte magazine vin puternic din urma. In aceste conditii, un studiu desfasurat recent pe miile de aplicatii pentru Android, iOS, Windows Phone 7, BlackBerry OS, a relevat faptul ca 26% dintre aplicatiile descarcate online sunt folosite doar o singura data. Sincer sa fiu nici nu  e surprinzator avand in vedere cate aplicatii inutile exista in magazinele de aplicatii, insa partea cea mai rea este ca multe dintre ele costa bani.

Localytics looked at thousands of apps across every major mobile platform using its app analytics software. The company found that one-time app usage was slowly on the rise throughout 2010 — in the first quarter it was around 22 percent, but by the end of the year it grew to 28 percent. The increase is most likely due to more consumers getting smartphones throughout the year, and we can expect the number to grow even further over the next few years.

Statisticile sunt ingrijoratoare atat pentru dezvoltatorii de aplicatii cat si pentru publisheri ca Apple sau Google care trebuie sa trieze cu mult mai multa atentie acceptate in magazinele proprii de aplicatii. Parerea mea este ca in viitor vom vedea din ce in ce mai multe aplicatii proaste dar si scumpe in AppStore dar si in Android Market.