Prima Pagina Apple Eric Schmidt intrebat daca ar putea prelua functia de CEO al Apple

Eric Schmidt intrebat daca ar putea prelua functia de CEO al Apple

Eric Schmidt a anuntat acum cateva zile ca va renunta la functia de CEO din cadrul Google in favoarea lui Larry Page, unul dintre cei 3 membri fondatori ai companiei. Ce probabil nu stiati despre Eric Schmidt este ca el a facut parte din consiliul director al Apple intre anii 2006 – 2009 iar asta i-a motivat pe unii sa il intrebe daca nu cumva este luata in calcul numirea sa ca si CEO al Apple. In timpul unui interviu pentru televiziunea americana CNBC, Eric Schmidt a evitat sa dea un raspuns clar cand a fost intrebat daca ar putea prelua functia de CEO al Apple preferand sa spuna ca nu va discuta in public despre discutii private.

Google chairman Eric Schmidt is sidestepping discussion of whether he might become the next Apple CEO. “In the first place, it’s not appropriate. Steve [Jobs] is still the CEO and I hope he continues forever,” Schmidt told CNBC in a Monday interview. In response to whether or not Apple has approached him to make an offer, however, Schmidt would neither confirm or deny the suggestion. “I’m not going to talk about private conversations with anybody,” the chairman is quoted as saying.

Stiti deja ca Steve Jobs este in concediu medical de o perioada buna de timp si deocamdata nu se stie cand se va intoarce sau motivul pentru care si-a luat acest concediu. Indiferent de motive, nu cred ca Eric Schmidt ar putea deveni vreodata CEO al Apple atat timp cat intre Apple si Google exista atat de multa rivalitate in destul de multe domenii.

 • DjCultus

  Pacat ca Steve e intr-o perioada trista pentru toti care il sustin si il vor sa il vada la fiecare prezentare sau “revolutie” de prezentare ! Insa ar fi o pierdere daca Steve nu va mai fi la sefia Apple , stim bine cu toti ce a fost inainte ! Sa speram ca isi va reveni si ca este bine !!

 • Tigris Regalis

  Da, Eric Schmidt este cauza principală a rivalității care a apărut între Apple și Google, respectiv el este acela care a aflat despre noile produse (nelansate) la care lucra Apple și a transmis aceste informații către Google. “Realizarea” cea mai importantă în acest sens este transformarea sistemului de operare Android dintr-un sistem de operare asemănător cu ce se găsea pe Nokia cu unul care copiază iOS.

  Până la urmă Apple s-a prins despre sursa scurgerii de informații și Eric Schmidt a fost “sfătuit” să părăsească poziția pe care o ocupa în Consiliul Director, tocmai cu motivația concurenței apărute neașteptat din partea Google.

  Chiar crede cineva că un astfel de personaj va mai fi bine primit la Apple?

 • Da, am vazut acum prezentarea Honeycomb si am mai observat ceva de la Safari implementat in Android, un video wall aproape identic cu cel din Safari.