Tutorial untethered jailbreak si unlock iPhone 3GS si iPhone 4 pe iOS 4.2.1 fara baseband update

Aseara au aparut 2 custom PwnageTool bundle-uri NEOFICIALE cu ajutorul carora poate fi facut update la iOS 4.2.1 fara a face update de baseband. Aceste bundle-uri neoficiale NU au fost testate de Dev Team deci e posibil sa nu functioneze corect si sa aveti probleme fie cu sistemul in sine fie in timpul procesului de restore. Teoretic ar trebui sa va mentina baseband-ul intact insa va recomand sa nu incercati tutorialul daca nu sunteti siguri de ceea ce faceti!

Daca aveti un iPhone pe care nu il puteti activa cu o cartela atunci nu folositi acest tutorial! Nu are implementat un sistem de activare in el deci nu veti avea cum face activare. Acest tutorial se adreseaza doar celor care au nevoie de unlock si NU au nevoie de activare.

Acest tutorial functioneaza doar pe Mac OS X. Daca aveti un iPhone 3G sau 3GS(bootrom vechi) puteti folosi PwnageTool 4.1.3 lansata oficial de Dev Team anul trecut.

Pasul 1

Descarcati PwnageTool 4.1.2 de aici : [download id=”95″]

Descarcati iOS 4.2.1 pentru iPhone 3GS si iPhone 4.

Descarcati noul custom PwnageTool bundle de aici.

Pasul 2

Dupa ce ati descarcat toate fisierele, faceti un nou folder pe desktop denumit PwnageTool unde veti copia : PwnageTool, CydiaInstaller_bundle si iPhone3, 1_4.2.1_8C148.bundle – ultimele 2 din arhiva custom bundle-ului.

Pasul 3

Dupa ce ati copiat totul in noul folder, faceti click dreapta pe PwnageTool, selectati Show Package Contents, navigat catre Contents> Resources> FirmwareBundles unde veti copia fisierul iPhone3, 1_4.2.1_8C148.bundle.

Dupa ce ati copiat acel fisier, navigati catre Contents> Resources> CustomPackages unde veti copia fisierul CydiaInstaller_bundle. Acum faceti click dreapta pe fisierul CydiaInstaller_bundle, selectati Show Package Contents si copiati in folderul nou deschis fisierul Info.plist din arhiva descarcata la pasul 1. Este foarte important sa faceti acest pas, in caz contrar Cydia nu va functiona.

Pasul 4

Inchideti folderele, deschideti PwnageTool, selectati Expert Mode, apoi iOS 4.2.1 descarcat de voi si apasti next.

Pasul 5

Veti ajunge in fata unui meniu cu 4 optiuni care va dau posibilitatea sa customizati firmware-ul . Optiunea General va poarta prin toate optiunile secundare ale PwnageTool deci alegeti General si apasati butonul albastru pentru a continua.

In primul meniu aveti o optiune pentru activarea terminalului vostru, NU O BIFATI pentru ca nu puteti face activare si e posibil sa nu functioneze procesul de restore daca o bifati. Cei care au facut acest bundle nu au inclus si un patch pentru activare deci intreaga optiune NU va functiona.

Pasul 6

Apasati butonul next pentru a trece prin toate optiunile pe care doriti sa le faceti, apoi veti ajunge inapoi la meniul principal. Apasati pe butonul Build si pe cel albastru pentru a face acest custom ipsw. In timpul procesului vi se va cere parola Mac-ului vostru, introduceti-o pentru a termina procesul.

Pasul 7

Dupa ce terminati de facut acest custom ipsw, puteti face restore. Acum exista 2 posibilitati:

  • Daca aveti un iPhone deja jailbroken cu limera1n/greenpois0n pe iOS 4.1/4.2.1 sau ceva mai mic, atunci puteti deschide iTunes, tine apasat shift in timp de dati click pe Restore, selectati custom ipsw-ul facut si asteptati.
  • Daca aveti un iPhone care nu are jailbreak sau are jailbreak tethered, atunci trebuie introdus in pwned DFU Mode folosind PwnageTool si functia DFU din meniul de sus. Nu incercati aceasta metoda de pe VMWare pentru ca nu va functiona! De pe Windows puteti folosi redsn0w pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode.

Dupa ce terminati procesul de restore va trebui sa activati terminalul si va fi untethered pe iOS 4.2.1.

Dupa ce il activati instalati din Cydia ultrasn0w pentru a decoda dispozitivul.

47 COMENTARII

  1. […] Tutorial aveti aici. Tags: baseband, iOS 4.2.1, iPhone 3GS, Noutati, Pwnagetool, untethered jailbreak Share Te-ar putea interesa si:Tutorial untethered jailbreak si unlock iPhone 3GS si iPhone 4 pe iOS 4.2.1 fara baseband updateUntethered jailbreak pe iOS 4.2.1 cu redsn0w si PwnageTool peste o saptamana?iOS 4.2.1, eroarea 1015 si baseband-ul de iPadTutorial: Unlock iPhone 3G/3GS folosind redsn0w 0.9.6 beta 5 si ultrasn0w 1.2(Windows/Mac)Detalii despre noua soltutie de unlock   […]

  2. “Folosind acest tutorial veti putea decoda doar iPhone 3G/3GS NUMAI daca FACETI update la baseband-ul 06.15.00 al iPad.” ceva fara riscul ala? ceva asemanator solutiei aparute acum?

  3. L-am folosit pe un i4 a mers fara probleme!! Aveam jb facut cu redsn0w am urmat pasii totul e f simplu dureaza 2 minute!!1

  4. pai asa scrie in titlu….Tutorial untethered jailbreak si unlock iPhone 3GS si iPhone 4 pe iOS 4.2.1 fara baseband update

  5. Nu mi-a mers pe 3gs, a ramas blocat la logoul apple si acolo a ramas, am incercat de mai multe ori, cu toate tutorialele gasite pe net, nu mi-a mers de nici un fel, i-am dat restore curat.

  6. @catt: Mai bine intrebi in articolul acela. Pentru 3GS poti folosi solutia asta daca ai baseband decodabil.
    Nu puteti decoda terminalul decat daca are baseband decodabil dupa restore.

  7. delesule sau cum te cheama…vezi-ti de viata ta….comentez cand si cat vreau…inchide-ti tel daca te deranjaza f tare…scuze!!!

  8. alien tu esti super mega optimist cand vb de martie . cu totii stim ca nu va aparea decodare in viitorul apropiat. pt simplu motiv ca nu exista asa ceva ! nu sa dezvoltat nicio solutie de 6 luni . asta ar trebui sa va dea de gandit . si logic este sa nu va luati dupa vrajeala cu 4.3 ( cine are iphone 4 din octombrie ca mine ) stie ca si atunci ca si acum sa promis ca dupa 4.2.1 iese decodarea !? wow ce supriza suntem aproape in martie si tot nu avem pt 4.1 de restu ce sa mai discutam. ca evident ca 4.3 apare cu bb nou care evident ca o sa ii suprinda pe prietenii de la dev mai mult ca sigur e ceva normal. o sa vedeti ca apare 4.3 o sa treaca 1-2-9-20 zile si tot aici o sa ne aflam fara decodare ! este o certitudine ! acum sincer cine sa faca decodarea knd domnu hashim intra pe twitter si face pe erou cu revolutiile lor. k doar pana la revolte a fost ocupat sa faca decodarea .si acum este si mai ocupat si dupa bb de 4.3 o sa fie si mai surprins si tot asa. pana la iphone 5. pa si pussy decodare

  9. Radu…sa o luam sistematic. Daca ai Iphone 4, ios 4.2.1 o sa poti face jailbreak insa nu o sa-l poti decoda. Metoda prezentata mai sus se aplica la iphone 4, ma refer doar la iphone 4 acum, care a avut ios 4.0, 4.0.1, 4.0.2, basseband 01.59.00, updatat la 4.2.1 cu pastrarea baseebandului 01.59.00 care se poate debloca. Deci, daca ai Iphone 4, ios 4.2.1. basseband 03.10.01 sau iphone 4, ios 4.1 basseband 02.10.04 din fabrica, cum se spune, o sa poti face doar jailbreak, pentru decodare va trebui sa mai astepti, ca si mine dealtfel. Sa speram ca o sa iasa cat mai curand, oricum nu depinde de noi.

  10. Cine are Mac si ma poate ajuta si pe mine cu ceva …

    Un Custom FW pentru 3GS Bootrom Nou iOS 4.2.1 + Activare . Am BB de iPad pe el .

    Ideea e ca si-a dat un amic restore la el din iTunes si a ramas in Recovery Mode. Sper sa reusesc sa fac restore cu el, daca nu … alta varianta nu prea mai imi vine in cap, am incercat destule.

    Daca aveti alte idei va rog putin ajutor .

    Sper sa se gaseasca cineva sa-mi faca si mie . Multumesc .

  11. salut, zaone

    am instalat mai multe chestii din cydia si acum dupa ce intru in mail si pe urma ies din el imi apare un mesaj care ma anunta ca tel intra in safe mode…ce e de facut?

    merci, zaone

  12. cred ca am descoperit….imi mutasem toate iconitele pe alte pagini(2 si 3) iar pe pagina principala lasasem doar cele din bara de jos….acum le-am mutat inapoi si nu mai face…nu am multe instalate…merci mult

  13. Salutare,daca am un Iphone 4,cu 4.2.1,bb 03.10.01 blocat pe at&t,activat cu cartela de at&t,prin itunes,pot sa fac unlock?Multumesc si astept raspuns

  14. yo am facut update la 4.2.1 fara update de baseband cu shift+update din itunes…si mi-a pastrat si toate aplicatiile din cydia instalate fara nici o problema

  15. salut….a aparut greenp0ison rc5 cu care poti sa faci untethered jailbreak la 4.2.1 dupa ce i-ai dat restore din iTunes fara probleme am testat eu!! eu am incercat pe 2 Iphone 4 cumparate din Romania deci nu trebuia unlock dar eu am unul de dincolo si vreau sa intreb daca a incercat cineva si a reusit sa faca unlock cu ultrasn0w din Cydia!
    eventual add pe messenger stefy_deva

  16. salut zaome te rog ceva..daca poti si vrei sa ma ajuti sa pun cydia pe un iphone 3Gs 16gb am avut cydia pe el cand l-am cumparat dar nu am mai fost avut iphone si iam dat update de soft si mi sa sters tot … ma poti ajuta pe messenger prin teamviewer te rog mult … stima

  17. salutare. am un iphone3 si din pacate l-am sters, nu mai am nici meniu, nimic, este blocat doar pe apeluri de urgenta, ce am de facut?