Geohot obligat sa ofere companiei Sony acces la fisierele personale din calculatoare

V-am mai spus saptamana trecuta ca o instanta americana a hotarat ca geohot sa ofere toate sistemele informatice folosite in dezvoltarea solutiei de jailbreak pentru PS3 catre Sony. Avocatul lui geohot a facut apel impotriva acelei decizii si ieri o instanata a judecat cererea mentinand decizia initiala conform carui geohot trebuie sa predea echipamentele informatice catre Sony. geohot a respectat pana acum deciziile instante si nu are de ales decat sa o respecte si pe aceasta deci va fi nevoit sa ofere celor de la Sony hard disk-urile sale cu orice informatii ar mai fi ramas pe ele.

SAN FRANCISCO — PlayStation 3 jailbreaker George Hotz must allow console-maker Sony to comb through his computer’s hard drive and retrieve information “that relates to the hacking of the PlayStation,” a federal judge ruled Thursday.

U.S. District Judge Susan Illston’s ruled from the bench in Sony’s ongoing legal action against the New Jersey hacker, who goes by GeoHot. The lawsuit is in connection to the 21-year-oldhack the 4-year-old console, a jailbreak allowing it to play pirated and home-brewed games. being the first to fully

Sony incearca sa “stearga” aceasta solutie de jailbreak de pe  internet insa acest lucru este imposibil avand in vedere ca solutia de jailbreak a fost deja descarcata de foarte multe persoane.

18 COMENTARII

  1. se judeca cu un pusti in loc sa securizeze mai bine ps3-urile. e penibil si jenant ca o companie ca sony sa reactioneze in halu asta pt ca sau facut de rusine

  2. vai de capul astora de la sony! chiar nu au minte deloc? sa se puna ei cu un baietas? bine zis: sa-si securizeze mai bine software-ul !!!! doar de atata sunt in stare?

  3. Eu, daca as fi Sony, l-as angaja. 🙂 Daca a fost in stare sa sparga sistemul lor de securitate, inseamna fie ca-l duce mintea, fie ca sistemul lor de securitate era foarte usor de spart. Dar intrucat nu toata lumea a reusit acest lucru…tind sa cred prima varianta, caz in care mie, ca angajator, mi-ar prinde foarte bine un om ca el sa implementeze solutii anti-hacking. Acuma…numai sa vrea si el. :)) Dar daca il scapa de niste ani buni de inchisoare…vrea, nu vrea…intre doua rele…presupun ca o sa accepte. 🙂

  4. Vor trebui sa adune multe HDD-uri :)) ! Iar accesul la fisierele proprii mi se pare ilegal ! Ce te priveste pe tine ce am eu ! Si vai Doamne , dc nu scot astia un update de firmware sau un patch si rezolva toata treaba ? Ce vor ei pana la urma ? Sa se dea mari si tari ca pentru ei JB este ilegal iar toate companiile sa faca la fel ? Sau sa ii dea o “palma” lui Apple pentru faptul ca ei permit JB-ul? ( care oricum e 10% din iDevices ) ! Hmm…

  5. Nu cred ca mai au ce face cei de la sony. Parerea mea e ca cei de la sony ar trebui sa se gandeasca serios sa scoata PS4 si eventual sa il angajeze pe GeoHot pe partea de securitatea software-ului.

  6. H@H@H@H ce PROSTI SUNT SONY nu pot crede!!!!!!!! Voi credeti ca daca ii iau astia toate hardurile si stickuletele si cd`utele dispare solutia ?=))))))))))))) Doamne ce esente de prosti… poate omul a pus pe X hosturi online solutia ca sa o aibe backup 😉 ca na.. asa se face cu orice program si asa face orice hackeras 🙂 daca nu ma insel e postata solutia si pe fisierulmeu.ro :))) so… sony ma lasa fara cuvinte… 😀

  7. Foarte bine pentru Sony. Nici politia nu ii ia pe cei care fura si talharesc in politie asa ca nu vad de ce Sony l-ar angaja pe pusti. Si eu am PS3 dar nu sunt de acord cu piratare de nici un fel. Trebuie sa platesti pentru ceeea ce vrei sa ai nu sa iei de gratis totul. Nu toata lumea trebuie sa aiba PS3 asa cum nu toata lumea trebuie sa aiba Iphone. GeoHot trebuia sa aiba mai multa grija, ulciorul nu merge de multe ori la apa. Imi pare rau pentru ca probabil nu va mai scoate nimic in graba iar daca il iau cumva totusi cei de la Sony sau altii cu atat mai mult nu va avea voie prin contract sa faca ce a facut pana acum. Nu avem decat de pierdut daca hackerii incalca legea.

  8. @Frorin Mihaescu Nu toata lumea isi permite sa dea 2 -3 milioane pe un joc nou , in romania pirateria e la putere si e bine asa cum e ! Parerea mea .

  9. sony face chestia asta pt ca exploitul gasit de geo este unul hardware. nu au cum sa il repare printr-un update. practic cu acest jb ei nu isi vor mai putea securiza ps3-ul niciodata. eu cred ca asta e marea lor problema.

  10. @Felix Nici eu nu cumpar chiar ultimele jocuri ci iau mai vechiute si doar pentru ca consider ca nu merita dati atatia bani pe un joc nou din magazin. Pana nu se vand si la noi jocuri tot scumpe vor fi. Vom fi tot la coada cand va apare ceva nou, vom tot cumpara “de dincolo” totul in loc sa putem lua din Romania. Pe de alta parte noi nu avem inca un mic GeoHot care sa zica “am scos un unlock beton” sau ceva. Asteptam tot de la altii. Asta este deocamdata.

  11. Sa furi soft e un ilegal ca orice furt. Suntem un popor de hoti, si eu o fac si recunosc.
    La fel ilegal e sa multiplici si sa distribui un soft pe care l-ai cumparat
    JB-ul la Apple e legal, pentru ca se distribuie alt soft, nu ROM-ul Apple. Si ce instalez pe hardware-ul pe care l-am cumparat e treaba mea, atat timp cat nu e furat. Nu-mi mai ofera garantie, care e un contract in anumite conditii, pe care l-am semnat.
    La PS3 se distribuie rom-ul Sony din cate stiu, daca nu e asa va rog sa ma corectati