Video: Tableta Intel ruland Meego

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fwn0dV4tEvY[/youtube]

Desi Nokia a renuntat la Meego, iata ca Intel continua dezvoltarea proiectului si la MWC 2011 a fost prezentata o prima tableta ce ruleaza acest sistem de operare. Din pacate Meego este departe de a fi implementat in tablete produse la scara industriala deoarece dupa cum vedeti intreaga experienta lasa de dorit. Trecerile dintre meniuri se fac cu greutate, deschiderea aplicatiilor e la fel de greoaie si e pacat pentru ca sistemul de operare arata destul de bine. O companie ca Intel ar putea dezvolta acest sistem de operare mult mai repede si mai bine decat ar putea-o face Nokia si Intel are in spate o infrastructura extrem de bine pusa la punct care ar putea sustine fara probleme dezvoltarea si lansarea unei asemenea tablete.

Personal am fost mai mult decat impresionat cu Meego chiar de la primele clipuri video in care a fost demonstrat, as vrea sa il vad intr-o tableta sau un smartphone mainstream dar pana atunci mai este mult de lucru.

1 COMENTARIU

  1. Concurenta e buna, dar, ca si in cazul pc-urilor, nu cred ca vor rezista prea multe sisteme de operare pe piata, si deja sunt prea multe. Orice om vrea sa fie parte dintr-un ecosistem software, sa aiba multe aplicatii si sa aiba acelasi sistem ca si altii, sa colaboreze. Cei cu bani au reusit sa faca asta, Apple, Google. Pe de alta parte Nokia avea bani, dar nu s-a miscat destul de repede cu dezvoltarea si inovarea, nici macar nu a copiat destul de repede de la altii. Palm s-a miscat incet, dar a copiat bine, a facut un sistem bun, insa a iesit cu preturi prea mari fata de Android, pe care trebuia sa se concentreze sa-l depaseasca, a venit cu preturi de Apple, pret la care iti iei un Apple.
    Intel va trebui sa copieze foarte repede tot ce e de succes la altii si sa aduca si ceva in plus, la preturi bune, dar deja se misca prea greu