Prima Pagina Apple Apple intentioneaza sa produca televizoare

Apple intentioneaza sa produca televizoare

V-am spus acum cateva saptamani ca Apple intentioneaza sa investeaza timp si bani in dezvoltarea unui nou model de televizoare. O recenta oferta de munca publicata pe site-ul Apple intareste aceasta teorie deoarece Apple cauta ingineri specializati in dezvoltarea de solutii de alimentare si printre produsele in care aceste surse de alimentare ar fi folosite, Apple specifica televizoarele. Apple listeaza o serie intreaga de produse pentru care ar avea nevoie de noi solutii de alimentare si mentioneaza televizoarele separat de Mac-uri, ecrane LCD, sau notebook-uri deci e destul de clar ca vorbim despre un produs cu totul nou.

The position primarily involves high-density offline power supply’s development for Apple’s next generation Macintosh platforms spanning from notebook computers, desktop computers, servers, standalone displays and TV.

Acesta nu e primul zvon de acest gen insa pana acum Apple nu a cautat oameni care sa aiba cunostinte despre implementarea unor solutii de alimentare pentru televizoare asa ca ne putem imagina un viitor Apple Television de la Apple. Facem distinctie intre Apple TV si un televizor deoarece vorbim despre 2 produse complet diferite ca functionalitate si dimensiuni.

 • Odin

  Asta e ceva ce aş cumpăra …

 • Mihai

  Probabil ca or sa fie televizoare Samsung pe care le rebranduieste. Exact cum face Apple cu bateriile AA pe care le vinde…

 • Tigris Regalis

  Cred totuși că se referă la alimentarea pentru Apple TV, de tipul celui existent, nu văd niciun indiciu în acel anunț că ar fi vorba de un alt fel de TV de la Apple.

 • Scrie standalone displays and TV, asta ti se pare a avea legatura cu Apple TV?

 • Tigris Regalis

  @zaone: “Standalone displays” = monitoare, “TV” = Apple TV (sau poate doar adaptoare pentru Apple devices la TV).

 • Nu stiu de unde tragi tu concluzia ca TV inseamna Apple TV, chiar nu inteleg. Stiu ce inseamna cuvintele, le vad insiruite dar nu pot sa imi dau seama cum faci tu legatura.

 • glm

  face legatura din wikipedia…

 • Tigris Regalis

  @zaone: Zic că “TV” s-ar putea referi fie la Apple TV, fie la o conexiune de la Apple devices către TV (“TV out”), iar nu neapărat la un televizor produs de Apple. Este până la urmă vorba despre un “offline power supply”, iar alimentarea offline cu curent se face cu acumulatori (sau baterii, ceea ce nu ar fi cazul aici). Deci Apple caută un expert pentru dezvoltarea de acumulatori de înaltă capacitate pentru produsele sale viitoare. S-ar putea ca astfel de acumulatori să fie introduși în servere și desktop-uri ca un UPS integrat, la Apple TV nu le văd rostul decât dacă ar fi folosiți la telecomandă, iar la televizoare nu le găsesc nicio utilitate – cine se uită la televizor neconectat la priză, alimentat doar de pe acumulatori?

  De aceea mi s-ar părea ciudat ca anunțul să se refere la dezvoltare de acumulatori pentru televizoare, mai degrabă pentru (telecomanda de la) Apple TV.