Prima Pagina aplicatii AppStore genereaza cele mai mari venituri dintre toate magazinele online de aplicatii

AppStore genereaza cele mai mari venituri dintre toate magazinele online de aplicatii

Compania IHS a facut un studiu pentru 4 dintre cele mai importante magazine online de aplicatii din lume si a listat veniturile acestora pentru ultimii doi ani, a listat cota de piata a fiecaruia plus cresterea inregistrata in ultimul an. AppStore-ul companiei Apple a inregistrat in anul 2010 incasari de 1.782 miliarde de dolari, cu peste 1 miliard de dolari mai mult decat anul trecut, avand totodata o crestere de 131.9%. Apple nu a avut cea mai mare crestere dintre toate companiile, insa a produs de 6 ori mai multi bani decat toate celalalte la un loc. Google Android Market a inregistrat incasari de 102 milioane de dolari anul trecut clasandu-se pe ultimul loc in lista, Nokia Ovistore a generat cu doar 3 milioane de dolari mai mult decat Android Market iar BlackBerry App World s-a clasat pe locul 2 cu 165% milioane de dolari.

In ceea ce priveste cota de piata, Apple a pierdut aproape 10 procente din cota detinuta in 2009, Google, Nokia si RIM impartind frateste cota. Fiecare dintre companii a inregistrat cresteri de putin peste 3 procente, BlackBerry avand cea mai mare cota procentuala de doar 7.7%. In situatia actuala e greu de imaginat ca Apple vreu magazin de aplicatii se va apropia vreodata de incasarile celor de la Apple, insa e bine ca exista concurenta pe acest segment si anul viitor vom avea Windows Marketplace inclus in studiu.

  • Tigris Regalis

    Și poate la anul se vor vinde și aplicații de webOS (HP / Palm). Probabil pe ultimul loc va rămâne tot Android Marketplace, pentru că modelul de afacere la Google nu presupune încasarea de bani direct de la utilizatori, ci de la alte companii cărora Google le vinde date despre persoanele, locațiile, interesele și obiceiurile utilizatorilor, sau de la companii care plătesc pentru publicitatea cu care Google își bombardează utilizatorii, deci Android Marketplace va apărea întotdeauna cu încasări mai mici dacă nu se ține cont și de aceste surse de venit indirecte.