geohot deschide un nou blog, cere bani pentru a lupta impotriva companiei Sony

Stiti cu totii ca geohot a fost dat in judecata de catre compania Sony dupa ce a facut o solutie de jailbreak pentru PlayStation 3. Pana acum Sony a castigat in instanta dreptul de a verifica echipamentele hardware ale lui geohot si ale echipei care a facut solutia de jailbreak si din moment ce geohot cere bani pentru a lupta impotriva companiei, ma gandesc la faptul ca situatia nu e chiar atat de “roz”.  Noul blog al lui geohot a fost facut ieri, exista cateva articole impotriva companiei Sony acolo insa principalul sau scop acum este de a aduna bani din donatii pentru a plati avocatul care il reprezinta pe geohot in instanta. Nu veti gasi acolo informatii despre solutii de jailbreak, nu veti gasi informatii despre solutii de unlock ci doar mesaje prin care geohot ataca Sony.

Noul blog al lui geohot il gasiti aici.

19 COMENTARII

  1. Am si eu o intrebare…Cati dintre voi sunteti dispusi sa ii donati lui GeoHot?
    Am citit tot ce scrie pe blog si mi se pare cat se poate de logic. SONY NU ARE VOIE sa il dea in judecata pentru asa ceva! Kakaroto explica mult mai bine situatia de jailbreak si cum SONY vrea sa ne controleze PS3-urile.

  2. Sper sa adune bani suficienti si sa castige procesul.Pe de alta parte,….eu cred in teoria conspiratiei si s-ar putea sa fie de fatada procesul acesta,pt publicitate.Sony de ce sa nu-si faca raclama?

  3. Eu NU donez nimic pt asa ceva,sau asa cineva!
    Problema e foarte limpede-a incalcat sau nu legea? Daca da,atunci trebuie sa fie pedepsit !!!

  4. In SUA fiecare are dreptul sa dea in judecata pe oricine. Probabil GeoHot site deja ca nu prea are sanse sa castige si incearca sa adune bani si sa boicteze Sony. Sa fim seriosi, imi aduc aminte de boicotul nostru impotriva petrom, tot am luat benzina ca sa pot ajunge zilnic la servici. Daca ar fi fost dat in judecata pentru solutiile pantru Apple as fi donat. Jocurile/softurile trebuie cumparate si nu copiate si asta in general nu doar pt PS3. E foarte multa munca pentru a le realiza. Pentru GeoHot a fost o chestiune de orgoliu sa arate ca poate “sparge” PS3(erau facute deja ceva solutii) pentru Sony si producatorii de jocuri e o chestiune de afaceri. Nu e bine sa te joci cu focul, totusi Geo a facut-o. Imi pare rau pentru el dar asta e.

  5. De cand a aparut jailbreakul experienta de joc online a scazut dramatic, userii experientand tot felul de trisari venite din partea jucatorilor fantoma ce intrau pe serverele oficiale. Eu zic ca daca vor jailbreak sa fie obligati offline, macar pentru cei care platesc sa fie un semn de respect, sa nu mai vorbim de faptul ca doar cumparand jocurile poti garanta un viitor mai bun al industriei, developerii bazandu-se foarte mult pe impactul asupra consumatorilor in cazul proiectarii noilor produse. Pe scurt, cumperi jocul, ai comunitate, suport, garantia ca vor mai aparea si altele bune. Daca toata lumea face boicot si fura , unde mai dam inainte. Este adevarat ca nivelul de trai in tara noastra este naspa, salariul mediu fiind la o suma ce nu ne permite sa ne umplem de “bunatati tehnologice” dar sa fim seriosi, piratarea nu este ceva benefic. Acum, geohot nu cred ca tinde spre partea asta, desi stie prea bine la ce sunt folosite ideile lui de alti hackeri. El a declarat ca vrea “LIBERTATE” pentru orice device ca sa fie folosit cum vrea muschii userului, fara restrictii. Asta nu inseamna deloc piraterie si scam, ci homebrew si crestere / work in developmentul aplicatiilor. Deci sunt 2 chestii total diferite cu repercusiuni extinse !

  6. Si eu am dat 15.Ma uimeste cat de repede il vind romanii nostri.Sunt sigur ca cei de mai sus am pe telefoane jailbreak si folosesc instalous .Nu ii verifica nimeni daca doneaza sau nu puteau sa se abtina de la comenturi macar , dar ce sa faci cand pe site-uri dedicate gadgeturilor intra femeile si fatalaii

  7. am si eu o intrebare, in ce consta jailbreack’u asta ?…eu am citit pe net ca este un STIK de memorie cu ceva fisiere pe care il bagi la ps3 si copiaza jocul de pe CD original in ps3, deci daca este asa nu-i prea vad rostul, numai daca sti pe cineva care are jocuri. 🙂

    Sau este ca pe iphone faci jailbreack si dupa aceea ai un fel de cydia ?

  8. pana acum plangeati toti dupa solutii de decodare si de jailbreak si strigati la geo-hot sa va ajute, sa faca ceva, si acum cand v-a ajutat si a facut jailbreak pentru toata lumea il renegati. Sa va fie rusine.Poate ca nu toata lumea s-a nascut asa de norocoasa ca uni dintre voi sa-si poata permite sa cumpere. Poate ca uni sunt parinti si nu poate sa ofere copiilor un joc cumparat din magazin la un pret , zic eu foarte mare , tinand cont de salariile din romania. Nu-i mai plangeti atat pe apple si pe sony ca nici ei nu sunt aia care sa faca totul legal. vreau sa-l vad si eu pe ala care si-a facut o afacere si a facut totu legal. Eu ii doresc mult succes lui Geo-Hot in lupta cu sonny. 20E.

  9. @dana , @florin, @tudor…eu cred ca voi aveti un salariu de cel putin 2000 de lei si va permiteti sa cumparati, dar poate ca ar trebui sa va ganditi si la cei care castiga 600-700 de lei pe luna. Nu mai fiti egoisti si mai ganditiva si la altii. pun pariu ca nu ati donat niciodata nimic, indiferent de cauza.

  10. Nu va mai c…ti pe voi atata, aveti telefoane deblocate cu ultrasn0w, aveti jailbreak de la el, install0us, aveti iso pe ps3… Faceti si voi o donatie ca nu va cade mana. Intelegem cu totii ca nu sunt bani, dar daca nici macar u 10 euro pt un om care a facut atatea… pai atunci ar trebui sa nu mai avem device-urile astea daca suntem chiar atatde saraci.

  11. Eu nu am spus sa nu fie. Am spus sa fie o cale de mijloc….sa fie o diferenta intre cei ce platesc originale si cei ce nu cumpara. Adica…eu poate am doar 1 joc sau 2 dar stiu ca ppot juca online fara sa intre cei cu jailbreak si sa faca figuri(cei care cunosc stiu despre ce vorbesc) . Si ca drept dovada sony a ales o metoda foarte eleganta de resolutie. Ban daca intri pe online, la fel cum face microsoft. Poti juca piratat fara probleme…numai sa nu deranjezi pe altii. Nu va aruncati sa ziceti ca unii sunt saci fara fund, ca nu este frumos. Eu nu am jignit pe nimeni, doar mi-am exprimat parerea.Faci jailbreak si iei aplicatii piratate, dar de fapt imprumuti aplicatii cumparate de altii. Nu poti face update la ele deci mi se pare corect, daca vrei ceva muncit cu suport trebuie sa platesti pentru munca altora nu sa-i iei in ras. Cine a facut jailbreak a facut-o pentru potentialul existent de tweaking din Cydia nu pentru installous….care este o sursa de aplicatii crackuite de cei care le-au cumparat. Si eu am cumparat cateva si le-am uploadat pe apptrackr. Se face din Crackulous totul. Deci tot platite sunt, doar ca de altcineva. Trebuie sa ne schimbam mentalitatea ca romani. Muncesti, dai banul pe ceva, mi se pare corect sa ai acces la toate functiile, jailbreak – corect, dar nu sa piratezi software si sa intri pe net cu acela ingreunand accesul celor care au dat bani munciti pe acel lucru. Userii de psn cu jailbreak au folosit cheaturi si au stricat orice experienta de joc in multe MPlayuri gen COD si altele. Este documentata treaba. Geohot este pentru Homebrew si dezvoltare nu piratare si chestii ilegale. Atat zic si eu cat stiu, asta e parerea mea. Fiecare crede ce doreste !

  12. A cam încurcat-o geohot și nu cred că donațiile îi vor fi de prea mare folos, că doar este proces și nu licitație, nu câștigă cel care dă mai mult! Admir talentul și ingeniozitatea lui, dar nu pot fi de acord cu punerea lor în slujba unor scopuri dubioase. Este ca și cum spargi încuietorile de la ușile vecinilor ca să arăți cât ești de talentat, susținând în același timp că nu ești de acord cu spargerile de locuințe, că tu nu intri în locuințele altora, însă nici nu-ți asumi răspunderea dacă alții o fac după ce ai spart tu încuietorile vecinilor!

    Iar cei care donează pentru a-și acoperi furăciunile cu install0us ș.a.a. mai bine ar fi dat aceiași bani pe achiziția onestă de aplicații din App Store, astfel ar fi susținut munca dezvoltatorilor cinstiți și nu activitatea interlopă de piraterie. Pretinsa “sărăcie” nu justifică furăciunea – cei care susțin asta ar trebui să fie de acord să fie jefuiți zilnic de oamenii străzii care au mai puțini bani ca ei.

    Or, sărac este cel care abia se descurcă să supraviețuiască, nu cel care își ia iPhone sau PS3 și apoi plânge că trebuie să dea bani pentru aplicații. E ca și cum ți-ai lua o mașină de lux și apoi furi benzina din rezervorul vecinilor, justificând în același timp că nu-ți ajung banii pentru consumul mare pe care îl are mașina ta de lux!

    Nu-ți permiți, nu-ți lua și rămâi cinstit, nu te întinde mai mult decât te ține plapuma și apoi te apuci de furăciuni ca să ții pasul cu un standard pe care (pretinzi că) nu ți-l permiți!

  13. @Tigris Regalis….Si daca imi doresc si nu-mi permit….? poate ca in felul asta imi permit si eu sau altii sa-si cumpere un iphone, ca daca ar trebui sa cumpar si aplicatii si iphone poate ca nu mi-as permite si as ramane cu buza umflata. si in cazul asta ce se intampla: tot astia cu bani ar avea si astia saraci nu. asa a fost si asa va fi mereu. degeaba ne certam noi……niciodata nu va exista egalitate.

  14. @Stefan niciodata nu va fi egalitate intradevar, iar amicul meu din germania isi permite tot ce apare nou de la Apple iar eu trag de ele vreo 2 sau 3 ani pana le schimb (tel, laptop, PS3 etc) chiar alt PS3 nu imi permit in graba sa-l schimb si am vreo 7 jocuri cumparate si atat. Am amici care intreaba de varianta cu jailbreak la PS3 sii ii intreb pentru ce? Raspunsul e pentru copii (clasa a 4-a sau a 5-a). Pai ce jocuri vor ei sa puna copiilor sunt clar pentru peste 16 sau chiar 18 ani si nici nu au voie sa joace asemenea jocuri, dar asta la noi lasa mult de dorit. Iata un motiv in plus pentru care toate costa si aduc o responsabilitate dupa sine. Prea sunt toate gratis si la indemana oricui daca sunt piratate si cei care sunt parinti ar trebui sa o stie mai bine. Sincer Geohot a fost iresponsabil in ceea ce priveste Sony. Pacat ca nu are in spate o echipa care sa tina cont si de implicatiile legale in ceea ce face. Totusi sper sa aiba bafta in proces.

  15. @Stefan: Dacă îți dorești te pui pe treabă, muncești, câștigi bani și îți cumperi (sau îți reașezi prioritățile în viață și lași altele mai la urmă) … așa este normal. Altfel, unde se ajunge? Dacă n-ai bani de bijuterii pentru iubită ataci cucoanele pe stradă și le jefuiești ca să ai ce-i oferi iubitei? Sărăcia nu justifică fărădelegea.

    Dacă te pui în locul victimelor fărădelegilor vei înțelege, pentru că nici ție nu ți-ar conveni să fii jefuit de alții mai săraci (iar oameni mai săraci sunt destui).

    Pe de altă parte, munca cinstită trebuie răsplătită, iar dezvoltatorul care a muncit pentru aplicația care îți place merită să fie răsplătit pentru munca lui. Așa mi se pare corect.