Prima Pagina geohot geohot va face o solutie de jailbreak pentru Sony Xperia Play

geohot va face o solutie de jailbreak pentru Sony Xperia Play

Dupa ce si-a facut un blog unde cere donatii pentru a plati avocatii care il reprezinta in instanta in procesul intentat de Sony, geohot anunta acum ca va face o solutie de jailbreak pentru noul Sony Xperia Play. In loc sa stea linistit pana la terminarea procesului pentru a avea parte de un verdict favorabil, geohot anunta ca va face jailbreak terminalului Sony Xperia Play, o miscare datorita careia va avea cel mai probabil de suferit. Desi in SUA jailbreak-ul a fost declarat legal anul trecut, iata ca anumite companii reusesc sa cheme in instanta dezvoltatori care fac asemenea solutii de jailbreak si din pacate au parte de verdicte favorabile impotriva lor.

In fact, I want the opposite reputation set, That the more a company tries to abuse the legal system, the harder we rally back. I will be the first person in line on the launch date of the Xperia Play, and itching to get my hands on the Next GeoHot Project.

Geohot nu spune clar ca va face jailbreak dar anunta deschiderea unui “nou proiect geohot” deci probabil va gasi o metoda de a expoata sistemul de operare a smartphone-ului pentru a permite rularea de cod nesemnat. Daca il sustineti pe geohot nu uitati sa donati.

Thanks to robert.

 • Share it please!

 • Flops

  Din cate inteleg eu:
  Jailbreak-ul pentru PS3 presupune distribuirea firmware-ului SONY deblocat, care e proprietatea SONY, deci e ilegal.
  Jailbreak-ul de iPhone presupune distribuirea unei aplicatii proprii, gen greenpoison, prin care se face jailbreak, deci e legal.
  Va rog sa-mi spuneti daca nu e asa

 • Sincer sa fiu nu m-am interebsat cum sta treaba la solutia de jb pentru Sony dar ma gandesc, ca geohot nu ar face asa ceva pentru ca stie riscurile. Nici Dev Team nu face asa ceva cu PwnageTool.

 • Doc

  Am impresia ca la Sony se injecteaza un vector de pe stick. Cine o consola modata ne poate confirma.

 • Maracq

  Jailbreakul este declarat legal de un judecator american pentru device-urile mobile. Pentru console nu este declarat nici legal nici ilegal. In nici un caz nu se foloseste cod proprietar Apple sau Sony pentru ca asta clar ar incalca drepturile de autor.

  In cazul Apple stim cu totii cum s-a terminat si anume jailbreakul a fost declarat legal, adica telefonul este al tau, poti sa-i faci ce vrei atata timp cat nu incalci drepturile altora (regula de bun simt de altfel). Acum Sony zice ca Geohot a hackerit un sistem care este al lor si ca trebuie sa raspunda. Si el asta se chnuie sa arate, cum a fost si in cazul Apple, ca dupa ce cumperi un produs este al tau si faci ce vrei cu el atata timp cat nu incalci drepturile altora. El nu a intrat online deci nu a acceptat nici un agreement al Sony.

  Problema la americani e mai altfel decat la noi. La noi daca ai 3 cazuri identice poti sa ai 3 solutii total diferite. La americani se lucreza pe precedent. Adica in cazuri identice judecatorul este obligat sa ofere solutia anterioara. Si Geohot pentru asta militeaza acum: pentru precedentul juridic si anume declararea jailbreakului in cazul consolelor legal. El de fapt prin ce-a facut nu a incalcat nici un drept al Sony, nu a folosit nici un fisier properietar, nu a oferit posibilitatea de a rula jocuri piratate (asta se poate ulterior dupa ce metoda folosita de el a fost modificata), intr-un cuvant tot ce a facut a fost sa infranga metoda de securitate a Sony.

  Cum a zis si el… Sony e libera sa faca ce vrea in laboratoarele ei, eu sunt liber sa fac ce vreau in casa mea. Acum cei care au facut custom firmware si l-au pus pe net… aceia intr-adevar incalca drepturile de autor. De accea a mai aparut un program, care nu foloseste nici un fisier Sony, cu care poti sa-ti faci tu custom firmware-ul.

  Ma rog, cazul este mult mai complex, dar ideea de baza ramane. Geohot trebuie ajutat de fiecare in parte care am folosit intr-un fel sau altul munca lui pentru a crea acest precent juridic (jailbreakul la console legal) si pentru ca el sa-si poata continua munca (fie ca este vb de Apple, fie ca este vb de Sony sau alta firma). Pentru ca solutiile lui stim cu totii ce standarde ridicate au si ce calitate ofera.

 • Tigris Regalis

  @Maracq: E ca și cum ai sparge încuietorile de la ușile vecinilor de palier și ai declara că nu ești de acord cu spargerile de apartamente, că tu doar ai înlăturat sistemele de siguranță în numele libertății, fără să intri și fără să furi, iar dacă vin alții din urmă și o fac profitând de ce-ai făcut, nu e treaba ta. Oare?

  La fel și cu spargerea vitrinelor la un magazin de bijuterii. Chiar dacă nu furi, poate fi considerată tentativă de furt sau favorizarea infractorului.