iPad 2 cu tehnologie Light Peak?

Ieri v-am vorbit despre Light Peak, o noua tehnologie dezvoltata de Intel care ar putea fi implementata in viitoare produse Apple, mai exact in MacBook-uri. Asa ne gandeam pana acum, insa cei de la Macrumours lanseaza o teorie interesanta prin care incearca sa explice faptul ca tehnologia Light Peak ar putea fi implementata si in iPad 2. Ei se refera la anumite carcase ale iPad 2 care au o deschizatura in partea de sus iar Macrumours sutine ca acea deschizatura ar corespunde unui port Light Peak din iPad 2. Aparent conectoarele folosite la cablurile fabricate folosind aceasta tehnologie ar semana foarte bine cu, cablurile USB 3.0 deci s-ar trage concluzia ca respectul port, ar putea fi pentru Light Peak.

First, is the presence of a “mystery port” on early iPad 2 case designs from third-party manufacturers. The case designs have been remarkably consistent and seem to be clearly sourced from the same design document. These early design documents aren’t perfect (third-generation iPod touch camera being a notable example), but early case designs have generally done a good job predicting upcoming Apple hardware. Some have tried to identify the additional port as a Mini DisplayPort connector.

Pe de alta parte, Macrumours vorbeste despre niste carcase aparute cu destul de mult timp in urma, carcase fabricate dupa anumite documente care probabil nu mai sunt de actualitate. Personal nu cred ca Apple va implementa alta modalitate de conectare la iPad decat portul de 30 de pini chiar daca a semnat un document prin care se obliga sa livreze in Europa produse compatibile cu noile standarde de incarcare. Din pacate iPad 2 nu a fost prezentata inca si nici nu se stie cand va avea loc prezentarea.