Video: Paranmanjang – scurtmetraj filmat in intregime cu iPhone 4 premiat cu \”Ursul de Aur\” la Berlin

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fdDXiYuolMA[/youtube]

Paranmanjang este un scurtmetraj regizat de Park Chan-Wook, un cunoscut cineast coreean, impreuna cu fratele sau. Regizorii au avut la dispozitie un buget de 130.000$ si la realizarea filmului a contribuit o echipa de 80 de persoane. Scurtmetrajul are 30 de minute a fost filmat in intregime cu un iPhone 4 caruia i-au fost atasate niste lentile speciale peste camera de 5 megapixeli situata in partea din spate. Paranmanjang este in cea mai mare parte filmat alb-negru si a avut in centru povestea unui pescar care descopera o femeie pe marginea unui lac. Din cele 12 scurtmetraje filmate cu iPhone 4 doar acesta a fost premiat cu ” Ursul de Aur ” in cadrul festivalului international de la Berlin.

Iata ce a declarat Park Chan-Wook dupa primirea premiului:

”There are some good points of making a movie with the iPhone as there are many people around the world who like to play and have fun with them. Compared to other movie cameras, the iPhone was good because it is light and small and because anyone can use it. “

Personal mi se pare o idee interesanta si-o provocare pentru tot ceea ce tine de cinematografie reusind astfel sa incurajeze producatorii de filme amatori si profesionisti.