Lansarea iPad 2 amanata pana in iunie?

Publicatia Bloomberg citeaza firma de analiza Yuanta Securities Co. care sustine ca lansarea tabletei iPad 2 ar putea fi amanata pana in vara acestui an. Compania a facut un raport de analiza a pietei si a indicat faptul ca aceasta amanare ar avea drept motiv principal faptul ca partenerii Apple nu ar putea produce indeajuns de multe tablete iPad pana in aprilie datorita unor modificari de ultim moment implementate de Apple. Practic Apple ar fi schimbat unele lucruri in design-ul tabletei si acum partenerii Apple nu pot produce indeajuns de multe tablete iPad 2 pentru lansarea care in mod normal ar fi trebuit sa aiba loc in aprilie.

Apple Inc.’s shipments of a new version of its iPad tablet computer may be delayed to June from April because of “production bottlenecks” at manufacturer Hon Hai Precision Industry Co., Yuanta Securities Co. said.

Personal as putea crede ca Apple a asteptat sa vada ce tablete sunt prezentate la CES 2011 si MWC 2011 pentru a introduce anumite functii noi in iPad 2 insa refuz sa iau in considerare o posibila lansare in vara. Apple lanseaza iPhone 5 in vara si o lansare a iPad 2 ar avea un impact negativ asupra vanzarilor ambelor produse deoarece clientii nu ar putea achizitiona si un iPhone 5 si o tableta iPad 2 in aceeasi perioada de timp. Parerea mea este ca iPad 2 va fi lansata in luna aprilie, indiferent cate unitatori vor fi disponibile.