TinyUmbrella scoate din Recovery Mode terminalele cu iOS 4.2.1!

In aceasta seara dezvoltatorul aplicatiei TinyUmbrella a scos o noua versiune a aplicatiei care poate scoate din Recovery Mode terminalele care au iOS 4.2.1 instalat. Stiti ca daca aveti baseband de iPad si faceti restore la iOS 4.2.1 veti primi eroarea 1015 si terminalul va intra in Recovery Mode de unde nu il puteti scoate. Aceasta noua versiune a TinyUmbrella rezolva aceasta problema si scoate dispozitivul vostru din Recovery Mode. Deocamdata programul este disponibil doar pentru Mac OS X insa o versiune pentru Windows este in lucru si va fi disponibila in curand.

Pentru a scoate un dispozitiv din Recovery Mode dupa ce primiti eroare 1015 in timpul restore-ului la iOS 4.2.1 trebuie sa il introduceti in DFU Mode. Pentru a il introduce in DFU Mode urmati pasii de mai jos :

  • tineti apasat butonul Lock pentru 3 secunde;
  • tinand apasat butonul Lock apasati si pe butonul Home si tineti-le pe ambele apasate pentru inca 10 secunde;
  • dati drumul butonului Lock si tineti apasat doar pe Home pana greenpois0n recunoaste terminalul si incepe procesul de jailbreak

TinyUmbrella 4.21.12 este disponibila in versiunea BETA DOAR pentru Mac OS X aici.

23 COMENTARII

  1. Salut, am un 3GS cu baseband de iPad, 06.15.00, pot sa fac un restore la un baseband de iphone dupa care sa-i fac unlock? precizez ca este codat pe franta, nu stiu ce retea.

  2. @Alin: Nu e nou atunci. Daca ti s-a spus ca e nou nout si a venit cu 4.2.1 dar are SHSH pentru 4.1 atunci nu e nou, e refurbished cel mai probabil.
    Am vazut acel link Alin.

  3. @Alin – poti s afaci ceva dar trebuie sa te documentezi un pic si sa stii cum pui problema. Faci frumos restore la 4.2.1 fara sa ami faci jail, nimik. iei tinyumbrella pe un stick si te duci la dealer-ul de unde l-ai luat. ii spui ca ai verificat telefonul sa nu fie refurbish cu tinyumbrella care nu face nimik rau sau ciudat telefonului, si surpriza, ai aflat ca cineva a mai avut telefonul asta pana la tine si ca i-a facut si jail, odata ce are 4.1 salvat. Daca esti destul de convingator, poti sa iti scoti un telefon nou ..baga acolo ca daca nu ti-l schimba, dai mail la apple cu pb ta si in functie de raspunsul lor (care o sa iti dea dreptate tie) ii reclami la protectia consumatorului.

  4. Ii pui 4.2.1 curat fara JB si te duci cu el la ei inapoi. Le ceri in scris un document prin care sa ateste ca telefonul este nou si nu refurbished. In caz ca refuza te duci la OPC.

    Orice vei decide sa faci, sa stii ca cele refurbished nu is reparate de nush ce nea Petrica pe genunchi in piata, iar componenta defecta nu e una facuta pe vapor ci una originala. 🙂

  5. Problema este ca am salvat si eu shsh 4.2.1 si 4.3 b2 si o sami zica ca si eu am facut jailbreak si pot sa mil scoata din garantie. Nu stiu ce sa fac.Daca stiti ajutatima va rog

  6. shsh-urile nu au treba cu jailbreak-ul. le folosesti doar pentru restore la versiuni mai vechi. deci du-te cu el ca nu vei avea probleme. in cel mai rau caz o sa zica ca si unul refurbished e considerat “nou” de ei, dar garantia nu au dc sa ti-o anuleze.

    @zaone stiu ca nu e loc potrivit insa vreau sa te intreb un lucru : erase all content and settings din iphone am auzit ca baga telefonul intr-un loop (daca ai jailbreak) si poti sa-l scoti doar cu restore. iar daca nu ai jailbreak, atunci isi face restore singur? posibil sa zic o prostie. te intreb asta pentru ca eu am dat restore si mi-a ramas logat contul de itunes. ma gandeam daca cu erase all content and settings pot sa sterg absolut orice urma. multumesc anticipat.

    P.S. daca ai timp poti face un articol mic despre asta? mereu exista discutii cu privire la problema asta. eu am citit pe un forum ca acest erase sterge IOS-ul practic. e adevarat?

  7. z3wl….daca ai jailbreak atunci rezolvi numai cu restore iar daca nu ai jailbreak dai erase fara nici o problema ca merge doar trebuie sal activezi cu itunes.

  8. @Alin ok multumesc. totusi dc dupa restore imi ramane logat contul de itunes in settings la store? fff ciudat. ar trebui sa stearga tot.

  9. Asa am patit si eu …. Am facut jb … Nu aveam shsh salvat. Dupa ce am dat sa salvez , mi-au aparut 4.1, 4.2.1 si restul . Telefonul tau este nou …

  10. Am un IPad la care are jailbreak facut. Am dat la Installus update la cateva aplicatii si dupa restart a ramas blocat in icoana de Apple la bootare. Am dat cateva restarturi si acum apare sa-l conectez la iTunes sa-i fac reinstalare. Ce pot sa fac sa porneasca sa nu pierd tot ce aveam intalat cu Installus? Merge sa-l scot din Recovery Mode cu Tiny si cum ?