Plecarea lui Steve Jobs nu va afecta vanzarile produselor Apple

Ieri va intrebam cum vedeti viitorul companiei Apple in cazul in care Steve Jobs ar fi fortat sa renunte la pozitia de CEO datorita problemelor medicale. Astazi a fost publicat un sondaj de opinie facut de o firma de analiza a pietei din SUA si conform acestui studiu 93% dintre cei intervievati sustin ca plecarea lui Steve Jobs nu ar afecta intententia de a achizitiona produse ale companiei Apple. Studiul a fost facut pe aproape 3100 de persoane in lunile ianuarie – februarie, deci nu e chiar atat de reprezentativ.

RBC Capital Markets and ChangeWave recently conducted a survey of 3,091 respondents between Jan. 31 and Feb. 9, asking them about a hypothetical scenario in which Jobs might depart Apple, the company he co-founded. Of those surveyed, 93 percent said they would likely continue buying Apple’s products or would not actively change their purchasing decisions if Jobs were not at the helm.

Din punctul meu de vedere, problema nu sta neaparat in faptul ca Apple va avea produse grozave si lumea nu le va cumpara pentru ca nu sunt facute de Steve Jobs, ci in ideea ca Apple nu va mai lansa produse revolutionare. Multi il considera pe Steve Jobs omul care a ridicat compania Apple la nivelul la care o regasim astazi iar plecarea sa ar echivala cu “moartea” companiei. Imi mentin parerea exprimata ieri, adica Apple va continua sa faca acelasi gen de produse ca si pana acum, va avea parte de acelasi succes si probabil in timp va gasi un alt vizionar care sa o conduca.