AirDrop – file sharing wireless pentru Mac OS X Lion si poate iOS?

AirDrop este o noua functie a Mac OS X Lion care va permite utilizatorilor sa transfere fisiere de pe un Mac pe altul folosind o simpla retea wireless. Nu e nevoie sa instalati ceva pe vreunul dintre Mac-uri, nu e nevoie sa activati vreo optiune, singura conditie este ca Mac OS X Lifon sa fie instalat pe ambele calculatoare. Prin aceasta functie pot fi transferate practic orice tip de fisiere intre Mac-uri la fel de simplu precum am copia un fisier pe un stick USB. Oare nu ar putea Apple sa implementeze asa ceva si in iOS? Oare nu ne-ar putea da Apple “voie” sa transferam poze, muzica, contacte, documente de pe un iDevice pe altul fara sa instalam vreo aplicatie speciala din AppStore?

Nu numai ca Apple ar putea face acest lucru, dar ar aduce bucurie in sufletele a zeci de milioane de posesori de iDevices care acum vor putea spune ca telefoanele au functii elementare care sunt disponibile deja pe aproape orice smartphone din lume. Voi ce parere aveti despre AirDrop?

With AirDrop in Mac OS X Lion, you can send files to anyone around you — wirelessly. AirDrop doesn’t require setup or special settings. Just click the AirDrop icon in the Finder sidebar, and your Mac automatically discovers other people nearby who are using AirDrop. You’ll even see contact photos for those who are already in your Address Book. To share a file, simply drag it to someone’s name. Once accepted, the file transfers directly to the person’s Downloads folder. When you’re done with AirDrop, close the Finder and your Mac is no longer visible to others.