Prima Pagina Apple Apple nu va mai vinde MobileMe in versiune retail, o versiune gratuita...

Apple nu va mai vinde MobileMe in versiune retail, o versiune gratuita ar putea fi disponibila in curand

Conform celor de la Macrumors, Apple ar fi anuntat si-ar fi astazi resellerii ca nu vor mai vinde pachetul MobileMe in versiunea retail. Versiunea retail  MobileMe inseamna practic un pachet in care Apple pune un cod de activare a serviciului plus un ghid cu instructiuni de folosire. Avand in vedere ca e nevoie doar de un cod pentru a activa serviciul, nu prea avea sens ca Apple sa vanda pachete fizice asa ca a renuntat de tot la ele. De acum incolo singura modalitate de a mai achizitiona serviciul MobileMe este prin intermediul interfatei me.com de unde ne putem face un cont gratuit si ne putem inscrie pentru a beneficia de o perioada de testare de 2 luni.

Apple today notified resellers that it has discontinued the retail box version of MobileMe, shifting entirely to digital sales. Existing stocks of boxed MobileMe can continue to be sold while their supplies last.

Apple a scos pachetul MobileMe si din magazinul online, semn ca in curand intregul serviciul ar putea deveni gratuit pentru toti clientii. Se zvoneste de cateva luni ca Apple ar urma sa ofere acest serviciu gratuit pentru toti clientii si ca ar urma sa implementeze in iOS niste functii care ar permite incarcarea in MobileMe a pozelor, clipurilor video/etc direct din aplicatiile dedicate. Pana una alta avem conferinta de miercurea viitoare in care vom afla mult mai multe despre ce ne pregateste Apple.

 • Muntean

  Ciudat,nu de alta dar mie chiar astazi mi-a venit email de la me.com cum ca peste sapte zile imi factureaza serviciul

 • Am impresia ca nu iti vor mai factura nimic.

 • Tigris Regalis

  @Muntean: Ți-a expirat abonamentul exact la timp, al meu e plătit până la vară și pare-se că am plătit juma’ de an degeaba!

 • cashix

  Sper sa ai dreptate Zaone,mie imi expira in iunie dar nu prea cred ca il vor face gratis. Mai ales ca din primavara vor intra in functiune serverele din NC pentru iTunes si MobileMe.

 • Petre

  Sa fim seriosi totusi, Apple nu va face ceva gratuit ce astazi costa 100USD sau chiar mai mult.Serverele MobileMe , intretinere, etc costa bani si nu putini , vor oferi ceva in pachetul free si cu totul altceva in cel platit.Dar de aici si pana la a specula ca ce vor face unii care au platit si acum servicul este sau va fii free e drum lung.
  Va exista o varianta free(ceva nou probabil) si una pe bani ca si pana acum, asta sigur