Apple nu va mai vinde MobileMe in versiune retail, o versiune gratuita ar putea fi disponibila in curand

Conform celor de la Macrumors, Apple ar fi anuntat si-ar fi astazi resellerii ca nu vor mai vinde pachetul MobileMe in versiunea retail. Versiunea retail  MobileMe inseamna practic un pachet in care Apple pune un cod de activare a serviciului plus un ghid cu instructiuni de folosire. Avand in vedere ca e nevoie doar de un cod pentru a activa serviciul, nu prea avea sens ca Apple sa vanda pachete fizice asa ca a renuntat de tot la ele. De acum incolo singura modalitate de a mai achizitiona serviciul MobileMe este prin intermediul interfatei me.com de unde ne putem face un cont gratuit si ne putem inscrie pentru a beneficia de o perioada de testare de 2 luni.

Apple today notified resellers that it has discontinued the retail box version of MobileMe, shifting entirely to digital sales. Existing stocks of boxed MobileMe can continue to be sold while their supplies last.

Apple a scos pachetul MobileMe si din magazinul online, semn ca in curand intregul serviciul ar putea deveni gratuit pentru toti clientii. Se zvoneste de cateva luni ca Apple ar urma sa ofere acest serviciu gratuit pentru toti clientii si ca ar urma sa implementeze in iOS niste functii care ar permite incarcarea in MobileMe a pozelor, clipurilor video/etc direct din aplicatiile dedicate. Pana una alta avem conferinta de miercurea viitoare in care vom afla mult mai multe despre ce ne pregateste Apple.