Prima Pagina Apple Zvon: iPad 2 cu carcasa din fibra de carbon

Zvon: iPad 2 cu carcasa din fibra de carbon

John Gruber a scris astazi un articol in care reitereaza posibila implementare aa unei carcase din fibra de carbon pentru tableta iPad 2. Nu e prima oara cand apar astfel de zvonuri in legatura cu tableta iPad 2 si nici macar Gruber nu le prezinta ca fiind 100% corecte, insa daca tableta iPad 2 cu carcasa din fibra de carbon ar arata precum cea din imagine eu unul nu m-as supara. O tableta cu o astfel de carcasa ar fi mult mai usoara, s-ar zgaia ceva mai repede dar parta estetic ar arata mult mai bine decat cea din aluminiu. Implementarea unei carcase din fibra de carbon ar ajuta de asemenea si la imbunatatirea calitatii semnalului asa ca per total nu ar fi o idee rea.

I could publish things I’m only half-sure about, like the iPad 2 switching from aluminum to a lightweight high-strength carbon fiber body, but I don’t, because I’m only half-sure and I’ve only heard about it from second-hand sources who themselves are unsure about it. And even if I were to off-handedly mention such speculation, I’d do so in a footnote and take pains to emphasize the uncertain nature of the information and the second-hand status of the sources thereof. What I would never do is take a flyer and report uncertain speculation as a fact, and, if it wound up not panning out, chalk it up to Apple having changed things at the last moment rather than the report being flat-out wrong all along.

Tu ai cumpara o tableta iPad 2 cu carcasa din fibra de carbon?

 • andreybej

  mi-e mi-ar placea sa fie asa. Asta ar fi un motiv in plus sa o cumpar.

 • cashix

  Eu o sa cumpar iPad 2 indiferent din ce va fi facuta tableta.
  1. Vreau sa programez pentru iPad si am nevoie sa testez.
  2. Am multeeeee aplicatii universale de la iphone ce ruleaza pe iPad + multe aplicatii pentru iPad cumparate la 0.79 cand au avut reduceri mari.
  3. Apple niciodata nu m-a dezamagit cu produsele lor.

  In legatura cu tableta,nu va arata asa,asta e iPad 1 cu spatele negru 🙂
  Sunt convins ca va arata ca in imaginile ce au circulat pe net zilele trecute.

 • alexc

  john gruber asta, spune multe si e normal ca o parte sa se adevereasca , dar nu inteleg d c il mai baga cineva in seama.. its called bullshiting

 • Tigris Regalis

  În primul rând, Steve Jobs a explicat deja acum câțiva ani că s-a decis să nu se folosească fibra de carbon pe produse Apple pentru că nu arată bine – este un gri închis, mat și cu aspect rugos, seamănă prea mult cu un ambalaj de carton pentru a fi potrivit pentru un produs premium.

  În al doilea rând, mesajul lui Gruber este exact pe dos, adică nu publică toate zvonurile puțin credibile de pe net (exemplificând cu zvonul despre carcasa de carbon) pe care, după ce nu se adeveresc, să fie nevoit să le dezmintă sau, cum fac alții, să dea vină pe Apple și să susțină că Apple s-a răzgândit pentru că ar fi întâmpinat probleme.

  Chiar zilele trecute, zvoniștii care tot fac anunțuri despre iPad au realizat că o cam luaseră pe arătură cu predicțiile și, pentru a nu recunoaște greșeala și a-și pierde credibilitatea, invocă fără niciun temei probleme tehnice nedefinite pe care le-ar fi întâmpinat Apple și din cauza cărora, ca să vezi, nu s-ar adeveri predicțiile zvoniștilor! Exact la asta se referă Gruber, că el a ales să nu procedeze în acest fel, iar carcasa de carbon este doar un exemplu pentru astfel de zvonuri nerealiste.

 • Tigris Regalis

  @Alexc: Gruber este una din sursele cele mai bine informate despre Apple și informațiile lui sunt de foarte multe ori corecte.

  Sursele incorecte sunt, de regulă, analiștii financiari, care emit niște ipoteze bazându-se pe estimări statistice și financiare și pe precedente și analogii, fără legătură prea mare cu evoluția tehnică și realitatea concretă. Alte surse deseori incorecte sunt informatorii asiatici care susțin că au informații de interior de la fabricanții locali de produse Apple și care, pornind de la o informație despre comenzi de piese sau despre teste ale unor prototipuri trag concluzii pripite pe care le exagerează.

  Și, desigur, mai sunt site-urile care reproduc toate aceste prostioare și de care Gruber se delimitează.