iPhone 4 CDMA, o schimbare de design nu rezolva problemele cu antena

V-am prezentat acum cateva saptamani un clip video in care era demonstrat cat se poate de clar faptul ca iPhone 4 CDMA pierde semnal in acelasi mod precum iPhone 4 daca partea din stanga jos a terminalului este acoperita cu mana. Cei de la Consumer Reports au trecut un iPhone 4 CDMA prin aceleasi teste precum un iPhone 4 GSM si au decis sa nu recomande oamenilor achizitia unui iPhone 4. Motivul este cat se poate de simplu, terminalul pierde semnal cand este tinut in mana intr-o pozitie natura, folosita de orice persoana care initiaza un apel sau navigheaza pe interent.

The problem is similar to the one we confirmed in July with the AT&T version of Apple’s newest smart phone. It can occur when you hold either version of the phone in a specific but quite natural way in which a gap in the phone’s external casing is covered. The phone performs superbly in most other respects, and using the iPhone 4 with a case can alleviate the problem.

Pentru Apple intreaga problema cu pierderea semnalului reprezinta o mare bila neagra in dreptul unuia dintre cele mai bine vandute produse din istoria companiei. Da, iPhone 4 s-a vandut in zeci de milioane de exemplare, a primit nenumarate premii, se vinde inca la fel de bine si totusi are o problema cu pierderea semnalului. Noul design al iPhone 4 CDMA nu a rezolvat problema insa sper ca in iPhone 5 ca sa o faca.