Prima Pagina Apple iPhone 4 CDMA, o schimbare de design nu rezolva problemele cu antena

iPhone 4 CDMA, o schimbare de design nu rezolva problemele cu antena

V-am prezentat acum cateva saptamani un clip video in care era demonstrat cat se poate de clar faptul ca iPhone 4 CDMA pierde semnal in acelasi mod precum iPhone 4 daca partea din stanga jos a terminalului este acoperita cu mana. Cei de la Consumer Reports au trecut un iPhone 4 CDMA prin aceleasi teste precum un iPhone 4 GSM si au decis sa nu recomande oamenilor achizitia unui iPhone 4. Motivul este cat se poate de simplu, terminalul pierde semnal cand este tinut in mana intr-o pozitie natura, folosita de orice persoana care initiaza un apel sau navigheaza pe interent.

The problem is similar to the one we confirmed in July with the AT&T version of Apple’s newest smart phone. It can occur when you hold either version of the phone in a specific but quite natural way in which a gap in the phone’s external casing is covered. The phone performs superbly in most other respects, and using the iPhone 4 with a case can alleviate the problem.

Pentru Apple intreaga problema cu pierderea semnalului reprezinta o mare bila neagra in dreptul unuia dintre cele mai bine vandute produse din istoria companiei. Da, iPhone 4 s-a vandut in zeci de milioane de exemplare, a primit nenumarate premii, se vinde inca la fel de bine si totusi are o problema cu pierderea semnalului. Noul design al iPhone 4 CDMA nu a rezolvat problema insa sper ca in iPhone 5 ca sa o faca.

 • Tigris Regalis

  Păi pot oferi iPhone 5 cu un strat de plastic, silicon sau latex pe margine (ca un bumper integrat) și se rezolvă problema. Cât despre iPhone 4, un bumper sau o husă nu mi se pare a fi un workaround atât de complicat încât să nu fie disponibil oricui.

 • Coldone

  E poveste treaba asta cu bumperul. Eu personal am facut n teste si semnalul nu se pierde la simpla acoperire cu un deget a celor doua antene, ci trebuie prins destul de bine cu toata palma. Iar in acest caz se pierd cam doua linii de semnal, maxim 3 daca insisti peste 30-40 secunde.
  Apoi am facut acelasi test cu htc desire. FIX acelasi rezultat.
  Am vazut pe net tot felul de teste tampite, facute de asa zisi profesionisti, care acopereau diverse zone ale telefoanelor si “demonstrau” ca nu se pierde semnalul. Trebuie sa fii chiar dobitoc sa crezi ca acoperind mufa de la baterie sau jackul se va intampla asa ceva. Te uiti in manual, vezi unde e antena si o acoperi. La orice telefon din lumea asta se va pierde semnalul, mai mult sau mai putin.
  Eu sunt chiar foarte multumit de compromisul facut cu iphone 4. E mai sensibil la pierderea semnalului atunci cand acoperi antena, dar in rest receptia e mult mai buna.

 • xardu

  treaba cu bumperele e nasoala ca lasa zgarieturi pe metalul acela

 • Jasper

  de cand am i4 nu am avut niciodata probleme cu semnalul