Video: AirDrop functionand pe Mac OS X Lion

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PChhZx5AyRU[/youtube]

Dupa cum v-am explicat deja, AirDrop este o noua functie a Mac OS X Lion care permite utilizatorilor sa transfere fisiere intre Mac-uri printr-un simplu drag&drop. Aceasta functie poate fi folosita de catre Mac-uri care fie sunt fie nu sunt conectate la aceeasi retea Wi-Fi, totul facandu-se la el de simplu si de usor precum vedeti in imaginea de mai sus. Practic deschideti meniul Finder de pe Mac-ul vostru, selectati tab-ul AirDrop si sunteti gata de a trimite fisiere. De indata ce, celalalt Mac este conectat la interfata AirDrop veti fi notificati de acest lucru si veti putea trimite deja fisiere prin simpla tragere a acestora peste iconita celuilalt Mac din AirDrop.

With AirDrop in Mac OS X Lion, you can send files to anyone around you —  wirelessly. AirDrop doesn’t require setup or special settings. Just click the AirDrop icon in the Finder sidebar, and your Mac automatically discovers other people nearby who are using AirDrop. You’ll even see contact photos for those who are already in your Address Book. To share a file, simply drag it to someone’s name. Once accepted, the file transfers directly to the person’s Downloads folder. When you’re done with AirDrop, close the Finder and your Mac is no longer visible to others.

Functia este extrem de utila pentru cei care lucreaza in birouri de exemplu deoarece simplifica modalitatea prin care acestia pot transfera fisiere de la unul la celalalt. Cred ca AirDrop va fi primita foarte bine de utilizatorii de Mac, insa pentru un home cu un singur Mac user functia nu este la fel de utila.