Ce ar putea prezenta Apple la conferinta de miercuri

Dupa cum stiti deja toti miercuri, pe 2 martie, Apple va tine o conferinta de presa la Yerba Buena Center din San Francisco unde va prezenta iPad 2, iOS 4.3 si poate noul iOS 5.0 si un nou serviciul MobileMe. Pana acum au aparut foarte multe zvonuri in legatura cu tableta iPad 2 si specificatiile sale hardware insa in cele ce urmeaza voi lista ceea ce cred eu ca ar putea fi prezentat miercuri in cadrul conferintei Apple.

Tableta iPad 2 cu :

  • procesor Apple A5 baza pe un chip ARM Cortex A9 dual-core cu minim 512MB RAM;
  • noul chip grafic PowerVR SGX543 care va oferi dezvoltatorilor de jocuri posibilitatea de a porta pe iOS motoare grafice superioare chiar si celui folosit in Infinity Blade;
  • 2 camere : una frontala si una montata in partea din spate;
  • un nou speaker despre care se vorbeste de mai bine de o luna;
  • un posibil slot SD sau poate un slot Thunderbolt;
  • un design nou, o tableta iPad mult mai subtire cu o carcasa din spate plata;
  • o versiune alba a tabletei asemanatoare cu cea prezentata aici.

Se zvoneste de cateva saptamani ca Apple ar putea lansa un nou serviciu MobileMe gratuit care ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a uploada pozele/filmele in contul propriu de unde le-ar putea descarca/viziona pe orice alt iDevice sau Mac. V-am spus deja ca Apple a renuntat la a mai vinde MobileMe in magazinele fizice deci exista sanse ca acest serviciu gratuit sa fie lansat miercuri.

A aparut un zvon care indica faptul ca iOS 5 ar putea fi prezentat in cadrul acestei conferinte insa va recomand sa nu va puneti prea mari sperante deoarece suntem abia in luna februarie si e mult prea devreme pentru ca Apple sa prezinte un nou sistem de operare. iOS 4.3 va fi mai mult ca sigur prezentat ruland pe iPad 2 deoarece va aduce multe functii noi pentru tableta iPad plus cateva aplicatii dedicate. E posibil totodata sa il si avem disponibil in versiunea GM la scurt timp dupa eveniment si e foarte posibil sa il avem disponibil odata cu lansarea iPad 2.

Cam atat cred ca ar putea prezenta Apple, nu uitati ca va astept miercuri sa discutam despre noua tableta si desigur sa urmarim transmisiunea LIVE de la eveniment.

7 COMENTARII