Prima Pagina Apple Fost director al Apple recunoaste ca a vandut informatii confidentiale concurentei

Fost director al Apple recunoaste ca a vandut informatii confidentiale concurentei

Acum cateva luni a aparut in presa o stire care dezvaluia ca un fost director al Apple ar fi vandut informatii confidentiale catre furnizorii de componente ai companiei care au folosit respectivele informatii pentru a negocia contracte profitabile. Paul Devine, fostul director al Apple avea un complice in persoana lui Andre And care vindea efectiv respectivele informatii care furnizorii de componente. Paul Devine a condus intre 2005 si 2010 divizia globala care se ocupa cu achizitionarea de componente pentru produse Apple si se pare ca a reusit sa adune nu mai putin de 2.28 milioane de dolari plus alte cateva bunuri din tranzactiile facute cu Ang.

Paul Devine a recunoscut in fata unei instante americane ca se face vinovat de acuzatiile care i se aduc, a fost de acord sa restituie suma de 2.28 milioane de dolari plus bunurile rezultate din vanzarea de informatii confidentiale. Apple nu a comentat absolut deloc pe marginae declaratiei facute de Paul Devine insa compania l-a actionat separat in instanta pe fostul sau manager.

 • Tudor

  Nasol pentru ca a fost prins…in rest ii urez felicitari si sa scape cu bine.

 • B06DAN

  Coruptia este si la ei la nivel inalt. Deci sa nu ne mai minunatim de Romania si coruptii ei

 • MariusM

  Aici nu este vorba de coruptie. Coruptia presupune implicarea unui functionar public ( indiferent de titulatura: omul de la ghiseu sau director ). Aici este vorba de FURT calificat si divulgarea de secrete ale companiei private.

 • Diferenta intre Apple si Romania este ca Apple nu este in prabusire necontrolata datorita managementului, fie si defectuos, a acelui director. Dincoace insa, e ceva mai greu de iertat in primul rand datorita consecintelor mult mai dezastruoase si care afecteaza mai multe persoane.

 • Pingback: Un fost manager Apple este condamnat la inchisoare pentru spalare de bani()