Prima Pagina aplicatii Tableta iPad va fi folosita in locul hartilor clasice pentru a ghida...

Tableta iPad va fi folosita in locul hartilor clasice pentru a ghida avioanele in aer

Mai aveati dubii in legatura cu versatilitatea iDevice-urilor? Daca da atunci poate aceasta veste va schimba modul in care priviti utilitatea unei tablete iPad. FAA sau Federal Aviation Administration din SUA a aprobat cererea unei companii particulare de a folosi tablete iPad in locul hartilor clasice de hartie pentru avioanele proprii. Pentru tableta iPad a fost dezvoltata o aplicatie speciala ce contine toate informatiile pe care hartile aeronautice clasice le au doar ca tableta iPad este mult mai usor de folosit. Aplicatia respectiva impreuna cu tableta iPad au fost testate in toate conditiile posibile, inclusiv in cazuri de decompresie, si FAA si-a dat consimtamantul cu privire la folosirea iPad de catre piloti in avioane.

The Federal Aviation Administration is allowing charter company Executive Jet Management to use Apple’s tablet as an approved alternative to paper charts. The authorization follows three months of rigorous testing and evaluation of the iPad and Mobile TC, a map app developed by aviation chartmaker Jeppesen. The latest decision applies only to Executive Jet Management, but it has implications for all of aviation. By allowing the company’s pilots to use the Apple iPad as a primary source of information, the FAA is acknowledging the potential for consumer tablets to become avionics instruments.

Aceasta decizie permite nu doar respectivei companii private sa foloseasca tablete iPad ci oricarei companii aeriene din SUA deci e posibil ca pilotii sa utilizeze tablete iPad in viitorul apropiat. Dezvoltatorul aplicatiei sustine ca aplicatiaย  fost special conceputa astfel incat atunci cand se blocheaza sa poata fi foarte rapid redeschisa si aici putem multumi companiei Apple pentru modul in care a construit iOS. Vedeti cum iDevice-urile ajung sa fie folosite in cele mai neobisnuite locuri si in cele mai neobisnuite conditii.

 • Share it please!

 • TD

  Nu va fi folosit pentru a ghida avianele in aer. Asta e o aplicatie de la Jeppesen, si inlocuieste hartile de hartie pentru aeroporturi. Dupa acele harti, pilotii isi pregatesc navigatia la apropierea de aeroport. Sunt doar hartile! De ghidarea avioanelor se “ocupa” sistemele de la bord (avionics!), controlorii de trafic aerian si pilotii. In fine, o aplicatie super utila!

 • Pai am spus ca inlocuieste hartile clasice.

 • andreybej

  e mai distractiv cu ipad-ul in avion bineinteles. bine ca ei au bani sa se doteze cu asa ceva. cei mai multi dintre romani pot doar visa la un ipad.

 • vorbim de 700 de euro maxim/ avion… o taxa de aterizare pe aeroport e si 10.000 de euro/cursa

  romanii nu isi permit fiindca unicul moment cand comenteaza ceva e atunci cand sunt la o bere sau in fata Tv-ului… cand trebuia facuta galagie mare, se dansa ” dansul pinguinului”. Daca eram boc sau basescu imi deschideam sampania si radeam in hohote de dupa perdele. Nu mai plangeti ca meritam situatia asta.

  Un ipad NU este scump facand comparatie la gradul de tehnologie la care am ajuns ca umanitate.

  In acest caz simpla functie de “search” isi justifica banii dati pe iPad si sutele de mii de $ pt dezvoltarea aplicatiei.

 • sa inteleg ca atunci ne vor lasa si pe noi sa decolam cu ipad-ul pornit? ๐Ÿ™‚ ca m-am saturat sa il tot inchid pana decoleaza. ๐Ÿ™‚
  e nociv la decolare sau nu mai e? ๐Ÿ™‚
  sau ala al pilotului nu deregleaza instrumentele de bord…?! ๐Ÿ™‚