Sony prezinta primii senzori de 17.7 megapixeli pentru camere

Sony a prezentat recent un nou model de camera pentru telefoane mobile cu senzori de 17.7 megapixeli, de 5 ori mai rapizi decat cei ai camerelor disponibile in telefoanele noastre. Noii senzori ai camerelor dezvoltate de Sony au o latime de banda de 34.8 Gbps reproduc imaginea cu 75% mai repede decat o camera mobila normala si sunt capabili sa filmeze in format HD la 120 fps, daca procesoarele terminalelor au capacitatea de a “tine pasul”. Noii senzori CMOS consuma si mult mai putina energie pentru a functiona, deci practic reprezinta un mare mare pas in directia corecta pentru camerele terminalelor mobile.

It’s been over a year since Sony introduced the world’s first 16.41 megapixel CMOS sensor for cellphones (pictured at right), but the company’s now finally back with another entrant in the megapxiel race: a 17.7 megapixel sensor. This one delivers more than just a higher resolution, though, as it’s also Sony’s first sensor with a bandwidth of 34.8Gbps (or about five times faster than previous CMOS sensors), which promises to allow for 120 fps video at full resolution — assuming the phone’s processor and storage are able to keep up, of course.

Nu stiu ce parere aveti voi, dar pe mine nu m-ar deranja sa am o asemenea camera montata in iPhone-ul meu, dar desigur ca ar trebui sa aiba vreo 32/64GB spatiu de stocare pentru a filma un clip video 1080p la fps maxim.