Apple – cea mai admirata companie din lume conform revistei Forbes

Pentru al patrulea an la rand Apple a fost numita “cea mai admirata companie din lume” de catre revista Forbes Magazine. Apple a avut un succes extraordinar de mare in anul 2010 reusind sa revolutioneze piata tablet PC-urilor prin lansarea iPad, si lansat iPhone 4 cateva luni mai tarziu. Cele 2 iDevice-uri au generat incasari de zeci de miliarde de dolari pentru Apple si 2010 va fi dat in curand uitarii pentru ca 2011 se anunta a fi si mai spectaculos avand ca ieri Apple a lansat ceea ce va fi cel mai dorit dispozitiv al momentului, iPad 2 care va fi urmat in vara de iPhone 5.

For the fourth straight year, Apple tops Fortune’s Most Admired list. The company’s blistering pace of new product releases has continued to set the bar high for tech companies across the board.

Apple took a stock hit when iconic CEO Steve Jobs announced in January that he’d be taking a second medical leave, two years after receiving a liver transplant during a six-month sabbatical. But Jobs assured the market in the company’s recent earnings report that Apple was still “firing on all cylinders.

Cei de la Forbes lauda modul in care Apple a reusit sa mentina traditia de a lansa noi produse la un an distanta de cele vechi, produse care au parte de recunoastere internationala si aduc miliarde de dolari in conturile companiei. Forbes a facut un top cu 50 dintre cele mai puternice companii din lume si a clasa Apple pe locul 1 cu un scor mediu de 8.16 puncte, companiile fiind jurizate pe diverse criterii. Faptul ca Steve Jobs a reaparut aseara pentru a prezenta iPad 2 a conferit incredere investitorilor ca Apple ramane puternica, este in continuare sub conducerea unui vizionar care a propulsat-o in topul celor mai bune companii din lume.

2 COMENTARII

  1. eu sunt internat in spital si mai inainte la stirile pro tv a aratat un pic prezentarea de ieri a Apple. toti din salon se uitau s-au oprit din discutie si se uitau cu gura cascata la ipad2 🙂