Prima Pagina accesorii Video: De unde s-a inspirat Apple cand a facut husa SmartCover

Video: De unde s-a inspirat Apple cand a facut husa SmartCover

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j_jBgEYxHwQ[/youtube]

SmartCover este o noua husa conceputa de Apple special pentru iPad 2 care se fizeaza pe tableta cu ajutorul unor magneti speciali si datorita implementarii unui senzor de proximitate tableta se va inchide/deschide automat atunci cand ecranul este acoperit de husa. SmartCover poate fi rulata si folosita pe post de stand pentru scris pe iPad 2 sau poate pentru vizionat un clip video in portrait mode. In esenta este o husa foarte interesanta care va fi disponibila in 2 versiuni : una de plastic si una de piele. Desigur ca unii sustin ca Apple ar fi imprumutat ideea pentru aceasta husa de la alti producatori iar mai jos va prezint 2 teorii.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WumlCkLA3xw[/youtube]

Prima vine de la cei de la Engadget care sustin ca SmartCover este foarte asemanatoare cu husa InCase Convertible Magazine Jacket si au dreptate. Practic vorbim despre aceeasi husa retractabila, despre aproape aceleasi moduri de folosire doar ca Apple a ales sa monteze niste magneti pe husa in loc sa o printa de partea din spate a carcasei si desigur a renuntat la a pune o curelusa. Probabil cei de la InCase au ramas uimiti cand au vazut SmartCover si daca sunt suparati au dreptate deoarece husa prezentata de Apple seamana prea bine cu a lor. Personal as merge pe SmartCover.

Cea de-a doua teorie vine de la TUAW si are in centru un fel de copertine cu care japonezii isi acopera cada. Dupa cum puteti vedea design-ul este extrem de asemanator, principiul de retractare e acelasi insa mi se pare putin cam deplasata comparatia intre SmartCover si acele copertine.

Tind sa cred ca Apple a “imprumutat” ideea de la InCase si a “revolutionat-o.

 • Iar lumea o adora ….iar unii “inventivi” vor face o patura de invelit asemenea :)) * asta daca nu deja exista asemenea model *:D …zic si eu

 • Tigris Regalis

  Da, Apple a făcut o inovație, nu o invenție, dar modul de prindere cu magneți (care mai și declanșează un standby!) este caracteristica cea mai remarcabilă a Smart Cover, pe care niciuna din celelalte huse nu o au, deci felicitări lui Apple pentru ideea inovatoare!

 • Blitzkrieg

  iti dai seama ce au putut sa faca , oricum stati linistiti ca e copiata dupa o chinezarie nu e ‘o inovatie’ lansata de ei , fanboy disperati

 • glm

  bravo apple! ceva intr-adevar revolutionar… o furaciune crasa.

 • Me

  …principul cu introducerea device-ului in stand-by, odata bagat in husa, il are Blackberry de cativa ani buni si husa cu capac magnetic, fac unii producatori de accesorii (noreve de ex.)….la Blackberry, poti seta telefonul sa sune intr-un anumit fel cand e in husa si in altfel cand e scos din husa….

 • Tigris Regalis

  Trec peste comentariile nesusținute de argumente ale lui @Blitzkrieg și @Glm și îi mulțumesc (sincer!) lui @Me pentru detaliile despre husele Blackberry, doar că la iPad nu este vorba despre o husă, iar asta este partea cool. Cât despre închidere cu magneți, aceasta există la MacBook de ani buni, însă nu închiderea este partea surprinzătoare la SmartCover, ci faptul că acoperă ecranul fără a fi o husă!