Prima Pagina Apple 100 de milioane de terminale iPhone vandute, 9.5 miliarde incasari din vanzarile...

100 de milioane de terminale iPhone vandute, 9.5 miliarde incasari din vanzarile iPad

2 informatii foarte interesante care au fost trecute cu vederea in cadrul conferintei de zilele trecute au legatura cu numarul de terminale iPhone vandute de Apple de la lansarea dispozitivului si pana acum. Apple a anuntat ca recent a vandut iPhone-ul cu numarul 100 de milioane ceea ce reprezinta un nou record pentru compania care numai un ultimul semestru fiscal al 2010 a vandut peste 16 milioane de terminale iPhone. In aceeasi ordine de idei, in 2010 in doar 9 luni Apple a vandut 15 milioane de tablete iPad care au generat venituri de 9.5 miliarde de dolari. Apple a incasat peste 1 miliard de dolari lunar numai din vanzarile tabletei iPad si sunt sigur ca iPad 2 va dobora cu usurinta aceste cifre.

Cea mai mare parte din profitul companiei Apple este generat de vanzarile de iDevice-uri iar imaginea de mai sus prezinta cat se poate de clar importanta tabletei iPad pentru Apple. In cazul terminalelor iPhone profitul este mult mai mare si desigur numarul de terminale vandute este la fel de mare.

 • icetkk

  Statistic vorbind, asta inseamna ca 1 din 60 de oameni (la nivel global) au iPhone. Daca excludem partea de umanitate care nu are acces la tehnologie (indigeni, aborigeni, bastinasi, religii dubioase s.a.m.d), situatia s-ar prezenta chiar mai bine de 1/60 (nu ca 1/60 nu ar fi deja mindblowing)

 • Tigris Regalis

  Da, și marele adevăr la sfârșit mă face să pufnesc în râs: Competitors flummoxed! LOL!

 • Da, asta chiar a fost interesanta :))

 • 1/60 merge, dar multi detin mai multe iphone sau in 4 ani de la lansare au achizitionat mai multe modele

 • icetkk

  @ Dobrin Albert
  Da, e logic sa fie asa. Numai eu, de exemplu, am achizitionat 7 iPhone-uri de-a lungul timpului, dar eu vorbeam statistic, adica asa cum se fac statisticile :))