Dupa prezentarea iPad 2 Samsung se gandeste sa implementeze hardware nou in Galaxy Tab 10.1

Fie ca va vine sa credeti sau nu, iPad 2 a generat “frica” in randul competitorilor si Samsung este primul producator de tablete care sustine ca isi va regandi strategia in ceea ce priveste Galaxy Tab 10.1.  Vicepresedintele Samsung, Lee Don-Joo, a declarat intr-un interviu acordat unui ziar din Coreea de Sud ca anumite componente ale Galaxy Tab 10.1 sunt neadecvate si vor trebui regandite avand in vedere recent prezentata iPad 2. Apple a prezentat miercuri cea mai subtire tableta din lume(corectati-ma daca gresesc) cu hardware similar celorlalte tablete, un iOS mult imbunatatit insa iata ca Samsung este prima “victima” in razboiul tabletelor.

Korea’s Yonhap News Agency reports, in consideration of the iPad 2′s 8.8-millimeter aluminum body. “We will have to improve the parts that are inadequate,” Lee Don-joo, EVP of Samsung’s mobile business, told Yonhap. “Apple made it very thin.”

Interesant este ca Samsung se gandeste nu doar sa schimbe componente hardware ci sa aiba si o politica de preturi mult mult mai agresiva. VP-ul companiei a sustinut ca initial Galaxy Tab 10.1 ar fi urmat sa coste mai mult decat Galaxy Tab de 7 inch, insa in urma anuntului Apple strategia privind preturile va fi schimbata si tableta va fi comercializata mult mai ieftin.

“The 10-inch [Galaxy Tab] was to be priced higher than the 7-inch [Galaxy Tab] but we will have to think that over.”

Apple a asteptat ca toata lumea sa prezinte produsele si a “atacat” dupa cu un produs care i-a lasat pe multi cu gura cascata. E cat se poate de clar ca Apple stabileste standardele pentru tabletele comercializate pe piata, acest anunt de la Samsung este cea mai clara dovada.