Sony va afla IP-urile tuturor celor care au vizitat site-ul lui geohot sau clipurile sale de pe YouTube

Credeati ca perchezitiile domiciliare si clonarea hard disk-urilor lui geohot vor potoli „setea de razbunare” a celor de la Sony? Daca da, atunci v-ati inselat deoarece compania tocmai a primit acordul unei instante din SUA pentru a cere date privind utilizatorii care au accesat site-ul lui geohot si clipurile de pe YouTube referitoare la solutia de jailbreak pentru PlayStation 3. Sony va cere de la firma de hosting a lui geohot date privind toate persoane care au accesat www.geohot.com si plus informatii despre toti cei care au descarcat solutia de jailbreak. Sony va cere informatii de la YouTube si Google despre toate persoanele care au vizionat clipurile video cu solutia de jailbreak pentru PlayStation 3, despre cei care au lasat comentarii la respectivele clipuri video si despre cei care au accesat blogul lui geohot de pe blogspot.com. In final Sony poate cere celor de la Twitter datele personale ale lui geohot si probabil a tuturor celor care au dat retweet tweet-urilor sale in legatura cu solutia de jailbreak pentru PS 3.

A federal magistrate is granting Sony the right to acquire the internet IP addresses of anybody who has visited PlayStation 3 hacker George Hotz’s website from January of 2009 to the present.

Thursday’s decision by Magistrate Joseph Spero to allow Sony to subpoena Hotz’s web provider (.pdf) raises a host of web-privacy concerns.

Sony sustine ca are nevoie de aceste informatii pentru a demonstra faptul ca geohot a distribuit solutia de jailbreak si pentru a demonstra ca in acest caz competenta solutionarii cazului cade in seama instantei din San Francisco unde se afla sediul Sony. Practic Sony va afla acum cat de multa lume a vazut acele clipuri video, cati oameni au accesat site-ul lui geohot si desigur ca va avea IP-urile tuturor pe care ii va putea identifica. Personal mi se pare cea mai mizerabila masura luata vreodata de vreo companie si cu siguranta multi vor fi reticenti in a mai dezvolta vreo solutie de modare/jailbreak pentru PlayStation.

Si da, daca ai accesat blogul lui geohot sau ati urmarit clipul video cu solutia de jailbreak pentru PlayStation 3 veti fi in logurile pe care le primeste Sony.

Articolul precedentAplicatii gratuite pentru iPad, iPhone si iPod Touch – 05.03.2011
Articolul următorDespre camerele din iPad 2
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.