Despre camerele din iPad 2

Apple a prezentat tableta iPad 2 si zvonurile privind implementarea a 2 camere(frontala si in partea din spate) s-au dovedit a fi adevarate. La fel de adevarate par a fi si zvonurile care indicau faptul ca iPad 2 va avea acelasi model de camere precum iPod Touch 4G. Pe site-ul Apple, in dreptul specificatiilor pentru camera, la iPad 2 se mentioneaza ca in partea din fata avem o camera frontala care face poze si inregistreaza video in format VGA, adica de o calitate foarte slaba. Pentru camera din spate specificatiile suna cam asa : posibilitatea de a inregistra video in format 720p la 30fps si de a face poze folosind zoom digital de 5x. Clipurile video vor avea o rezolutie de 1280 x 720 insa nu vor avea calitate la fel de buna precum cele inregistrate cu iPhone 4. Avand in vede rezolutia clipurilor video, se poate trage concluzia ca iPad 2 va avea in partea din spate o camera de doar 0.92 megapixeli.

The specs for the iPad’s rear-facing camera only lists one number: 720p. That should mean 1280 x 720 pixels, which gives a megapixel figure of 0.92, clearly useless for stills. However, flip over to the iPod Touch camera specs and we see the following: “HD (720p) up to 30 frames per second with audio; still photos (960 x 720) with back camera.” Yes, the Touch shoots stills at an even lower resolution than video, most likely because the wide-screen movie format is squared-off to shoot stills. The stills it produces are just shy of 0.7 megapixels, or about the same resolution as an early 1990s-era digital camera.

Cei de la Wired sustin aceeasi teorie comparand camerele din iPod Touch si iPad 2 cu camerele disponibile intelefoanele anilor 90. Pe iPod Touch as fi inteles necesitatea implementarii unei camere care sa faca poze decente insa pe iPad 2? Cine sta cu tableta in mana sa faca poze pe strada sau acasa? Probabil nimeni si va recomand sa nu va asteptati la prea multe de la camerele din iPad 2.