Prima Pagina Camera Despre camerele din iPad 2

Despre camerele din iPad 2

Apple a prezentat tableta iPad 2 si zvonurile privind implementarea a 2 camere(frontala si in partea din spate) s-au dovedit a fi adevarate. La fel de adevarate par a fi si zvonurile care indicau faptul ca iPad 2 va avea acelasi model de camere precum iPod Touch 4G. Pe site-ul Apple, in dreptul specificatiilor pentru camera, la iPad 2 se mentioneaza ca in partea din fata avem o camera frontala care face poze si inregistreaza video in format VGA, adica de o calitate foarte slaba. Pentru camera din spate specificatiile suna cam asa : posibilitatea de a inregistra video in format 720p la 30fps si de a face poze folosind zoom digital de 5x. Clipurile video vor avea o rezolutie de 1280 x 720 insa nu vor avea calitate la fel de buna precum cele inregistrate cu iPhone 4. Avand in vede rezolutia clipurilor video, se poate trage concluzia ca iPad 2 va avea in partea din spate o camera de doar 0.92 megapixeli.

The specs for the iPad’s rear-facing camera only lists one number: 720p. That should mean 1280 x 720 pixels, which gives a megapixel figure of 0.92, clearly useless for stills. However, flip over to the iPod Touch camera specs and we see the following: “HD (720p) up to 30 frames per second with audio; still photos (960 x 720) with back camera.” Yes, the Touch shoots stills at an even lower resolution than video, most likely because the wide-screen movie format is squared-off to shoot stills. The stills it produces are just shy of 0.7 megapixels, or about the same resolution as an early 1990s-era digital camera.

Cei de la Wired sustin aceeasi teorie comparand camerele din iPod Touch si iPad 2 cu camerele disponibile intelefoanele anilor 90. Pe iPod Touch as fi inteles necesitatea implementarii unei camere care sa faca poze decente insa pe iPad 2? Cine sta cu tableta in mana sa faca poze pe strada sau acasa? Probabil nimeni si va recomand sa nu va asteptati la prea multe de la camerele din iPad 2.

 

 • Share it please!

 • Cashix

  @zaone lumea intelege gresit rostul camerei din spate,nu e pentru poze ci pentru facetime.
  Apple are si o descriere la iPad pe site unde prezinta Facetime,2 camere si scrie “one for you and one for them”
  Daca folosesti facetime atunci sti cat de folositoare este optiunea ce schimba camera in timpul convorbirii.

 • Well e folositoare doar in parte pentru ca FaceTime e facut ca tu si interlocutorul sa va vedeti nu el sa te vada pe tine si tu sa vezi camera in care e terminalul. Ma rog, unii se asteapta ca, camera din spte a iPad 2 sa fie foarte buna.

 • Cashix

  Pentru facetime e de ajuns,pentru altceva nu vad rostul 🙂

 • Tigris Regalis

  @zaone: Într-adevăr, situația normală este să îți vezi interlocutorul, însă poate vrei să-i arăți interlocutorului ceva din spațiul în care te afli – un tablou de pe perete, un bebe care doarme, un peisaj care se vede pe fereastră, etc. – și atunci e mai facil să ai o cameră în spate și să controlezi pe ecran încadrarea imaginii pe care vrei să i-o arăți interlocutorului, decât să întorci tableta pentru a folosi camera din față și să nu vezi ce vede interlocutorul.