Prima Pagina games Video: Supermono – un nou motor grafic mult mai avansat decat Unreal...

Video: Supermono – un nou motor grafic mult mai avansat decat Unreal Engine

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NAMjlJn-3Mw[/youtube]

Presupun ca majoritatea dintre voi stiu deja ca Infinity Blade este cel mai avansat joc pentru iOS din punct de vedere grafic. Jocul utilizeaza motorul grafic Unreal Engine dezvoltat de Epic Games pentru PC-uri si console, insa portat si pe cel mai atractiv sistem de operare mobil pentru dezvoltatorii de jocuri, iOS. Supermono este un nou motor grafic dezvoltat de firma care a creat jocul Minisquadron si producatorii sai sustin ca va fi cel mai avansat motor grafic pentru iOS. In vara acestui am Supermono Studios intentioneaza sa lanseze un racing game bazat pe acest nou motor grafic cu promisiunea ca vom fi uimiti nu doar de grafica, ci si de gameplay.

“A Deferred Renderer…it handles diffuse and specular illumination for up to twenty dynamic, coloured lights, along with bloom and environment reflections, in real time”.

In clipul de mai sus avem o prezentare a acestui motor grafic pe un iPod Touch si din pacate calitatea filmarii nu releva cat de avansat este software-ul dezvoltat de Supermono. Din pacate se poate observa ca iPod Touch-ul are dificultati in a rula demo-ul deci presupun ca acest motor grafic este destinat in principal noului chip grafic din iPad 2 care va fi mai mult ca sigur implementat si in iPhone 5. Pe langa cei de la Supermono, Crytek(dezvoltatorii jocului Crysis) pare a fi interesata de a porta motorul grafic CryEngine pe iOS iar anul 2011 se anunta a fi extrem de interesant.

  • claudiu

    pana acum nu ma uimeste deloc… mai trebe lucrat mult la acest motor grafic

  • Apex

    unreal engine tot arata mai bine decat jaful asta

  • Vlad

    Constat ca nu prea aveti habar de treburile astea…..deci e chiar impresionant filmuletul si ce stie sa faca motorul. Sa faci sa miste in timp real lumini dinamice de culori diferite cu reflexii reale din enviroment e o mare schema. Ce vedeti voi in Infinity Blade sunt map-uri pe reflexie, nu sunt reale. Si sa faci HDRI adevarat cu specular si toate cele e alta poveste. Ganditi-va ca voi aveti placi grafice de vreo 3 ori mai mari decat un iPod care au asemenea efecte. Mie mi se pare foarte tare motorul, cu atat mai mult ca nu il ajuta hardware-ul prea tare…