Prima Pagina aplicatii Apple cere dezvoltatorilor sa isi actualizeze aplicatiile pentru iPad 2

Apple cere dezvoltatorilor sa isi actualizeze aplicatiile pentru iPad 2

Astazi Apple a publicat un anunt, pe pagina din Dev Center-ul dedicat dezvoltatorilor de aplicatii dar si pe pagina oficiala unde sunt listate noile functii ale iPad 2, prin care cere de developerilor sa isi actualizeze aplicatiile pentru iPad 2. In momentul de fata toate aplicatiile ruleaza fara probleme pe iPad 2 si iOS-ul stie deja sa foloseasca, cele 2 nuclee ale noului procesor insa Apple le cere dezvolatorilor sa actualizeze aplicatiile astfel incat acestea sa foloseasca “la maxim” noul hardware. iPad 2 vine cu un giroscop, cu 2 camere, cu un chip grafic de aproape 9 ori mai rapid, plus alte multe API-uri care daca sunt folosite corespunzator pot aduce un imens spor de performanta in aplicatii.

Personal cred ca giroscopul va fi folosit de foarte putini developeri avand in vedere ca exista un numar destul de limitat de aplicatii care folosesc giroscopul din iPhone 4 si iPod Touch 4G. Cred ca dezvoltatorii se vor orienta mai mult pe includerea posibilitatii de a folosi camera iPad 2 insa aici vorbim doar despre aplicatii in care poate fi implementata aceasta functionalitate. Nu foarte multe aplicatii vor fi actualizate special pentru iPad 2, majoritatea vor fi actualizate pentru iOS 4.3.

  • andreybej

    nici nu am instalat bine ios 4.3 pe iPod Touch 4 si observ ca e plin de bug-uri. Nu numai la aplicattile din Appstore ci si la cele native cum ar fi iTunes. ingrijorator nu alta. nu cred ca e versiunea finala… sper sa nu fie… ci sa scoata un 4.3.2 macar pana pe 11 martie 🙂