Apple ne avertizeaza sa nu tinem iPhone-ul prea aproape de corp

Voi presupune ca putini dintre voi au citit macar o data instructiunile privind utilizarea unui iPhone, instructiuni disponibile in cutia din care ati scos dispozitivul pe care il folositi acum. Daca ati fi citit acele instructiuni ati fi vazut ca Apple recomanda ca orice iPhone sa fie folosit la minim 15mm departe de corp pentru reduce nivelul radiatiilor emise de aparat. Apple recomanda si folosirea unor carcase de plastic in detrimentul celor de metal care pot afecta antenele dispozitivului si pot reduce puterea semnalului. Practic Apple ne recomanda sa nu tinem un iPhone la ureche atunci cand vorbim la telefon.

For optimal mobile device performance and to be sure that human exposer to RF energy does not exceed the FCC, IC, and European Union guidelines, always follow these instructions and precautions: When on a call using the built-in audio receiver in iPhone, hold iPhone with the dock connector pointed down toward your shoulder to increase separation from the antenna. When using iPhone near your body for voice calls or for wireless data transmission over a cellular network, keep iPhone at least 15 mm (5/8 inch) away from the body, and only use carrying cases , belt clips, or holders that do not have metal parts and that maintain at least 15 mm (5/8″) separation between iPhone and the body.

Scopul articolului este de a va intreba: cati dintre voi au vreo oarecare “frica” in legatura cu radiatiile emise de telefoanele pe care le folositi?

22 COMENTARII

  1. :))))) daca ti e frica de radiatiile pe care le emana un celular atunci cred ca ar fi cazul sa te muti in varful muntelui si sa ti faci o cabana

  2. Orice telefon emite radiatii fie el Apple, HTC, alcatel. Vi s-a intamplat sa va amorteasca mana daca tineti iphone-ul la ureche 5 – 10 minute de ex ?

  3. buna asta cu 2 sim-uri =)) aici ai 2 semnale ( adica radiatii radio) :)))

    daca ar fi acum nu facem tot ce ne-ar putea face rau… deja ne calugarim, aruncam routerul, aruncam telefonul, ne mutam din oras si ne inchidem intr-o camera cu pereti de plumb de 2 m grosime.

    Pericolul este real dar daca e sa o luam asa: tineti-va telefonul in geanta, vorbiti cu heands free, stingeti telefonul cand va culcati, nu dormiti cu capul langa o priza, inchideti routerul, stiati la cel putin 800 m de o antena GSM… asta e pacatul tehnologiei… undele radio si campul magnetic respectiv electromagnetic…

    ps: ma uitam pe harta de acoperire a semnalului de la vodafone… in vaile din muntii carpati nu au semnal… hai sa ne cumparam o cabana acolo cat mai avem timp.

  4. Pe mine ma doare in cuvintul cu 3 litere.:)) voi vorbi mult si mai departe. Vreau sa vad io tumora aia.:)) Get real people!

  5. eu îl las la circa 1-2 metri cand nu îl folosesc. În rest îmi mai pun căști și nu îl țin lângă “bijuteriile familiei” 🙂

  6. Nivelul radiatiei (SAR) admis in Europa este de 2 watts pe kilogram.

    iPhone 2G are – 0.974
    iPhone 3G are – 1.38
    iPhone 3Gs are – 0.79
    iPhone 4 are – 1.17

    Eu ma simt in siguranta cu 3Gs-ul meu

  7. eu am..radiaza chiar daca dormi cu el langa tine..chiar si in aceeasi camera cu tine..parerea mea este bine sa il tineti mai departe de voi cand dormiti!

  8. Nokia N8: The highest SAR value under the ICNIRP guidelines for use of the device at the ear is 1.02 W/kg.

    Apple vrea doar sa “se scoata” in cazul unor eventuale procese (uneori pe nedrept, ca doar e USA) din motive de radiatii.

  9. Radiațiile electromagnetice nu sunt același lucru cu radiațiile ionizante, pericolul a fost exagerat pentru că în ambele cazuri se folosește termenul de “radiație” și lumea face confuzie. Tumori pot apărea de la radiații ionizante (uneori, depinde de durată / intensitate), niciodată de la cele electromagnetice.

  10. da , eu vb foarte mult la Iphone , Cateodata castile cateodataa nu dar nu imi este frica de niste readati , ce se poate intampla imi mai creste o mana , 😕 (ar fi de ajutro )