Prima Pagina Microsoft Nokia ar fi primit peste 1 miliard de dolari pentru a adopta...

Nokia ar fi primit peste 1 miliard de dolari pentru a adopta Windows Phone 7

Stiti deja ca Nokia si Microsoft au incheiat un parteneriat prin care au convenit ca Nokia sa implementeze Windows Phone 7 intr-o serie de smartphone-uri avand totodata posibilitatea de a customiza sistemul de operare dupa propriul plac. Microsoft va plati peste 1 miliard de dolari catre Nokia pentru dezvoltare si promovarea acestei noi linii de smartphone-uri cu Windows Phone 7 iar Nokia va plati catre Microsoft o anumita suma pentru fiecare copie a Windows Phone 7 din fiecare smartphone aferent. Din 11 februarie, data anuntarii parteneriatului, si pana acum, actiunile Nokia au scazut cu 26% datorita neincrederii afisate chiar si de actionarii companiei cu privire la acest acord.

Nokia a pierdut foarte mult din cota de piata detinuta acum cativa ani, dar si din profitul inregistrat, totul in fata Apple si Android. Nokia a fost abordata si de catre Google pentru a implementa Android in dispozitivele sale insa in final s-a ajuns la decizia de a colabora cu Microsoft si probabil partea financiara a inclinat balanta in favoarea companiei din Redmond. Multa lume considera ca aceasta colaborare va fi un esec insa eu unul cred ca Windows Phone 7 ca si sistem de operare va atrage mult mai multi clienti decat Symbian.

 • Bose

  Nokia sunt destul de destepti pentru a-si crea propriul sistem de operare .

 • symbianfreak

  @Bose

  Se pare ca nu. Daca ar fi fost suficient de destepti, pana acum am fi avut un Nokia OS in loc de Microsoft Windows Phone 7 OS. Si sincer m-as mira sa se vanda mai bine decat Symbian-ul (cel putin nu in versiunea asta de WP7). Stiu ca Microsoft va lasa Nokia sa vustomizeze WP7 dupa cum vor dar…eu sunt destul de reticent in privinta succesului fuziunii asteia. Sper ca primul lucru pe care sa-l implementeze Microsoft sa fie multitasking-ul. Dupa a mea parere, un smartphone fara multitasking nu e smartphone. Asa, aplicatii singulare poti sa rulezi si pe un telefon Java.

 • Cristi B

  Titlul suna ca si cum Nokia ar fi renuntat la colaborarea cu Microsoft “nokia AR fi primit…”

 • Danadina9

  Asta da afacere! Pentru ambii parteneri,iar Nokia va redeveni nr.1

 • bubu

  nokia nu mai e de mult no1, si slabe sanse sa redevina… symbyan e mult prea ruginit si limitat, chiar si noua versiune, iar w7 mobile o sa fie plin de buguri si surprize neplacute, ios si android vor mai ramane destul la putere

 • Tigris Regalis

  “Windows Phone 7 ca si sistem de operare va atrage mult mai multi clienti decat Symbian” – Nu neapărat, momentan Symbian mi se pare mai evoluat decât versiunea inițială de Windows Phone, are de ex. multitasking și copy/paste, este stabil și verificat în timp, pe când WP7 este un experiment care nu se știe dacă nu va avea soarta lui Windows CE 6.5 sau Kin.