Prima Pagina aplicatii Video: iPad vs iPad 2 – redarea unui film in format 720p

Video: iPad vs iPad 2 – redarea unui film in format 720p

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ymKAGKuXQeI[/youtube]

Stiti cu totii ca in AppStore exista aplicatii care permit vizionarea de filme in format avi, mkv, etc. Cei de la Slashgear au vrut sa testeze cum sunt redate filmele in format 720p, probabil mkv, folosind aplicatia Oplayer HD. Observati ca tableta iPad are probleme foarte mari in a reda filmele, framerate-ul este mic, partea audio dispare la un moment dat de tot, semn ca procesorul nu e chiar atat de capabil sa ruleze respectivul film. Cu iPad 2 situatia se schimba radical pentru ca filmul ruleaza cat se poate de clar, fara nici cea mai mica problema si pe parte audio situatia este la fel de buna.

Apple sustine ca iPad 2 poate rula fara probleme si filme in format 1080p si cred ca aici ar trebui testate lucrurile pentru ca foarte multi producatori de tablete se lauda cu acest lucru insa in realitate nu am vazut pana acum nici un test in care sa fie prezentat acest lucru.

 • Jasper

  youtube HD 720p ruleaza perfect pe IPAD 1
  orice 720p movie din itunes ruleaza perfect pe IPAD 1
  orice 720p mkv ruleaza perfect pe IPAD 1 dupa convert cu Handbreak.

 • Da bine, convertite, dar neconvertite? Noi vorbim aici de alea neconvertite, nu de YouTube.

 • lexen

  cam acelasi test am facut cu 3gs vs i4 la redat 720p cu VLC. pe 3gs vlc’ul spune ca nici macar nu duce 720p & pe i4 ruleaza perfect

 • Maracq

  Merge absolut perfect un mkv 720p cu subtitrare cu tot pe iPad1 prin programul XBMC for iPad. Pe iPad2 XBMC-ul va fi si mai performant, dar pana acum functioneaza ireprosabil (mai au de lucru la framerate-ul de prin meniuri). Pana la urma mai conteaza si programul prin care ruleaza, deci nu cred ca e foarte relevant testul pe care l-a facut. Poate programul nu e optimizat pentru iPad2, poate ar merge mai bine, poate ar merge mai bine si pe iPad1… Incercati XBMC si dupa aceea mai vorbim. Treaba e ca e nevoie de jailbreak http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Install_XBMC_on_iPhone/iPad

 • Ciprian

  Pe linga rezolutie, celalalt atribut important al unui fisier video este “video bitrate”. Evident, din bitrate mare rezulta calitatea imaginii mai buna (exact ca la mp3). Filmele Youtube HD au bitrate mic, de-aia merg perfect si pe iPad1. De fapt, doar trebuie vazut care e bitrate-ul maxim pe care iPad il poate suporta. Acest paramentru e de obicei specificat in clar la playerele multimedia existente pe piata.