Prima Pagina Apple Nokia pregateste lansarea unei tablete cu sistem de operare MeeGo?

Nokia pregateste lansarea unei tablete cu sistem de operare MeeGo?

La agentia americana care se ocupa cu inregistrarea brevetelor de inventie tocmai a fost publicat unul inregistrat companiei Nokia in care se prezinta o posibila viitoare tableta ce ar putea rula sistemul de operare MeeGo. Nokia lucreaza de ani buni la perfectionarea acestui sistem de operare si nu ar surprinde pe nimeni lansarea unei tablete care sa il incorporeze. Recent Nokia a incheiat un parteneriat cu Microsoft pentru lansarea unor smartphone-uri ce ar urma sa ruleze sistemul de operare Windows Phone 7 si desigur ca multa lume specula ca o posibila tableta fabricata de Nokia ar putea avea acest sistem de operare insa iata ca situatia este diferita.

Bravetul a fost trimis spre inregistrare pe 27 mai si prezinta o tableta cu ecran de maxim 10 inch, adica in “trend” cu standardele stabilite de Apple si restul companiilor. Personal nu cred ca Nokia ar putea avea succes cu o asemenea tableta avand in vedere ca nu exista aplicatii pentru ea, dar Nokia “merge” de multa vreme pe un “drum al pierzaniei” asa ca nu m-ar mira sa lanseze asa ceva.

 • Mariusr22

  This would be a verry bad move. Ar trebui sa fol W7 mobile sa unifice un pic platformele, sa aiba o singura directie de deplasare. Daca Microsoft isi pune OS-ul la punct, Nokia poate depasi Samsung la smartphone-uri, implicit W7 sa depaseasca Android care mi se pare un os foarte slab la capitolul finisaje si nu numai.
  Sunt de acord cu tine cand spui ca Nokia merge de multpe un drum al pierzaniei. Acum cativa ani te mandreai ca ai un e71, sau un n80( parca), acum ti-e rusine cu device-urile companiei finlandeze…

 • Chatagra

  Aplicatia respectiva pt designul tabletei e din 2010 si deci nu mai are relevanta.

 • Tigris Regalis

  Nu văd care este invenția aici, de ce este această tabletă o noutate tehnică absolută, ceva ce nu s-a mai făcut anterior?! Funcționarii de la brevete au trăit în peșteră până acum?

  Cât despre OS, este o brambureală totală la Nokia, își irosesc eforturile pe mai multe sisteme competitive și așa o abordare nu poate da rezultate, după cum s-a văzut și la Microsoft, care avea aceeași abordare înainte de WP7.