Problemele din Japonia afecteaza Apple, stocuri limitate de tablete iPad 2 pana in luna iunie

Stiti deja ca in Japonia situatia este critica, jumatate din tara risca sa ramana fara energie electrica si o alta buna parte tarii risca sa fie acoperita de un nor radioactiv. Din pacate 2 principali furnizori de componente pentru Apple au fost nevoiti sa isi inceteze activitatea in urma dezastrului din Japonia iar aceasta decizie va afecta foarte mult capacitatea companiei de a produce iDevice-uri. 2 fabrici apartinand Toshiba si Mitsubishi au fost inchise insa ele livrau componente esentiale pentru producedea de iDevice-uri asa ca stocurile disponibile pentru companie vor fi din ce in ce mai restranse in lunile urmatoare.

In particular, Munster said that Mitsubishi Gas Chemical Co, which he believes is Apple’s primary supplier of BT resin — used in producing printed circuit boards for chips in iPhone and iPad — is temporarily shut down to assess damage related to the earthquake. Similarly, Toshiba, which produces around 40% of the world’s flash memory and supplies a significant portion of that to Apple for its iOS devices, is temporarily shut down for the same reasons.

Analistii americani estimeaza ca Apple ar putea avea mari probleme cu stocurile pana in luna iunie a acestui an, insa daca va aduceti aminte lucrurile au fost similare si anul trecut. Apple ar putea gasi alti furnizori de componente insa preturile anumitor piese electronice a crescut peste noapte deci e posibil ca Apple sa fie nevoita sa renunte la o parte din profit pentru a putea satisface cererea de pe piata. O companie ca Apple pierde extraordinar de multi bani datorita lipsei stocurilor si daca situatia nu se remediaza in viitorul apropiat atunci e posibil ca anul acesta Apple sa nu-si mai doboare recordurile in materie de incasari.