Aplicatiile din Mac AppStore costa de 7 ori mai mult decat aplicatiile pentru iPhone

Mac AppStore`ul exista deja de 2 luni si pana acum au fost acceptate putin peste 2.000 aplicatii in el, de 4 ori mai putine decat existau pentru iPad anul trecut. Interesul pentru dezvoltarea aplicatiilor destinate Mac AppStore-ului pare a fi destul de redus momentan insa cu sigurant in urmatoarele luni lucrurile se vor schimba. Spre deosebire de AppStore-ul pentru iPhone sau cel pentru iPad, in Mac AppStore aplicatiile sunt mult mult mai scumpe, defapt in medie aplicatiile pentru Mac sunt de 7 ori mai scumpe decat cele pentru iPhone si de 3 ori mai scumpe decat cele pentru tableta iPad. Informatiile vin dintr-un studiu facut de o companie de analiza informatica din SUA care a comparat preturile unor aplicatii din toate AppStore-urile.

Less than two months after the launch of the Mac App Store, a top 300 Mac application already generates half the revenue of a top 300 iPad application on average.

The average selling price of the top 300 applications is seven times higher in the Mac App Store ($11.21) than on the iPhone ($1.57) and almost three times higher than on the iPad ($4.19).

AppStore-urile sunt orientate catre aplicatii ieftine si multe iar Mac AppStore deocamdata nu se apropie de aceasta tendinta. Apple nu a reusit sa convinga prea multi dezvoltatori sa isi publice aplicatiile in Mac AppStore insa exista sansa ca dupa lansarea Mac OS X Lion lucrurile sa se schimbe.