Prima Pagina aplicatii Aplicatiile din Mac AppStore costa de 7 ori mai mult decat aplicatiile...

Aplicatiile din Mac AppStore costa de 7 ori mai mult decat aplicatiile pentru iPhone

Mac AppStore`ul exista deja de 2 luni si pana acum au fost acceptate putin peste 2.000 aplicatii in el, de 4 ori mai putine decat existau pentru iPad anul trecut. Interesul pentru dezvoltarea aplicatiilor destinate Mac AppStore-ului pare a fi destul de redus momentan insa cu sigurant in urmatoarele luni lucrurile se vor schimba. Spre deosebire de AppStore-ul pentru iPhone sau cel pentru iPad, in Mac AppStore aplicatiile sunt mult mult mai scumpe, defapt in medie aplicatiile pentru Mac sunt de 7 ori mai scumpe decat cele pentru iPhone si de 3 ori mai scumpe decat cele pentru tableta iPad. Informatiile vin dintr-un studiu facut de o companie de analiza informatica din SUA care a comparat preturile unor aplicatii din toate AppStore-urile.

Less than two months after the launch of the Mac App Store, a top 300 Mac application already generates half the revenue of a top 300 iPad application on average.

The average selling price of the top 300 applications is seven times higher in the Mac App Store ($11.21) than on the iPhone ($1.57) and almost three times higher than on the iPad ($4.19).

AppStore-urile sunt orientate catre aplicatii ieftine si multe iar Mac AppStore deocamdata nu se apropie de aceasta tendinta. Apple nu a reusit sa convinga prea multi dezvoltatori sa isi publice aplicatiile in Mac AppStore insa exista sansa ca dupa lansarea Mac OS X Lion lucrurile sa se schimbe.

 • andreybej

  o fi iphone si aplicatiile pentru iphone super tari dar pentru aplicatiile sistemulului de operare Mac nu as da niciun leu. WIndows 7 rulz!. Asteptam WIndows 8 cu nerabdare 🙂 Azi m-a sunat sormea din Angllia si a zis ca mi-a luat iPhone 4 🙂

 • Flops

  E bine ca tu si cumperi aplicații pentru Windows, nu le piratezi

 • onu

  si are culoarea bej iPhone 4 ?:)))

 • anonimous

  e logic, nu o sa vezi in macappstore ifart sau alte chestii, o sa fie numai aplicatii utile

 • Tigris Regalis

  Sunt în general mai scumpe din cauză că sunt de regulă și mult mai complexe, mi se pare normal. În timp, vor apărea și aplicațiile mai simple portate fără mari diferențe din AppStore pentru iOS, după ce dezvoltatorii lor își vor extinde ofertele și pentru Mac. Nici Roma nu s-a construit într-o zi, nici mulțimea de apps pentru iOS n-a apărut peste noapte!

 • Tigris Regalis

  @Andreybej: Dacă ai avea curiozitatea de a ieși din peștera pictată cu “ferestre”, ai vedea că Win7 nu este decât un OS șubred, greoi și primitiv, cu interfața mult copiată după Mac OS X, care mai și costă de câteva ori mai mult decât “sursa lui de inspirație” – iar tu rulezi o copie de Win7 originală, cu licență, nu-i așa? 😛