iOS 4.3 – performante, probleme, impresii generale

De vreo saptamana folosesc iOS 4.3 pe al meu iPhone 4 insa o versiune jailbroken cu sn0wbreeze 2.3 facut de iH8sn0w. Pana acum am scris cateva articole in care va spuneam ca am avut niste probleme cu flash LED-ul camerei insa per total aceasta a fost singura problema majora cu iOS 4.3 pana acum. Sistemul se misca destul de ok, nu e la fel de fluid ca pe iOS 4.0.1 si daca deschid vreo 8 – 10 aplicatii in background incepe sa se simta lag-ul. Safari are tendinta de a functiona destul de greoi daca deschid mai mult de 4 pagini insa am observat ca butonul Home nu mai face chiar atat de multe probleme ca de obicei.

Incep sa cred ca iOS 4.2.1 a fost primul semn al “castrarii” iPhone 4 inaintea lansarii iPhone 5 iar iOS 4.3 nu face decat sa imi confirme teoria. Nu se misca mult mai bine decat iOS 4.2.1 insa imbunatatiri exista dar de indata ce iOS 5 va fi disponibil, iPhone 4 va lua locul terminalului iPhone 3GS. Pana in momentul de fata, dintre toate noile functii ale iOS 4.3 nu am folosit decat Personal HotSpot iar aceasta functie o am disponibila dupa activarea optiunii modem(de la Orange) in abonament deoarece MyWi sau TetherMe refuzau sa functioneze. Safari nu incarca paginile chiar atat de repede precum ar trebui sa o faca cu NitroJavascript, insa din fericire nu am probleme cu autonomia bateriei desi recent am auzit spunandu-se ca NitroJavascript ar afecta autonomia.

Daca m-ati intreba, v-as recomanda sa treceti la iOS 4.3 deoarece terminalul vostru va functiona ceva mai bine si poate pentru voi Safari va avea performante mai bune.

28 COMENTARII

  1. Mie nu mi-a facut nicio problema pana acum. Mi se pare ca se misca la fel de bine ca 4.2.1, deci niciun minus, dar nici vreun mare plus. Safari-ul, mie personal, mi se pare ca alearga oleaca mai bine in unele cazuri si mult mai bine in alte cazuri. Mentionez ca am facut test comparativ intre iPhone 4 cu 4.2.1 si iPhone 4 cu 4.3, ambele terminale fiind ale mele, neverlocked si fara jailbreak, deci nicio alta diferenta decat versiunea de soft. Personal HotSpot ma ajuta mult, ba chiar as putea spune ca imi este de un real folos. Nu regret ca am facut “pasul” spre 4.3 si am sa-l fac si cu celalalte iDevice-uri.

  2. L.E. Bateria nu-mi pare afectata. Sau poate o fi, dar insesizabil, ca nu am sesizat.

    Apropo, legat de baterie, mi s-a parut de necrezut cand am auzit ca e mai bine sa incarci iPhone-ul de la PC/Mac decat de la priza, dar dupa testele facute de mine, bateria ma tine mult (20-25% in plus, ca timp de folosire) cand ii fac full charge de la USB decat de la priza. Poate ca e vorba de o perceptie deformata sau chiar wishfull thinking, nu stiu, dar oricare ar fi explicatia, sunt destul de convins de asta. 🙂

    P.S. Am pus L.E. in fata pentru ca nu intentionam sa scriu inca un comment, ci sa-l editez pe cel de sus, ceea ce am si incercat, doar ca expirase timpul in care puteam s-o fac.

  3. O foarte mare imbunatatire in cazul meu este receptia 3g. Imi arata cu o linie in plus la semnal, lucru confirmat ai de speedtest.

  4. Eu nu as trece pe ios 4.3 deoarece nu exista untehered jailbreak si ptr ca in cydia nu functioneaza aplicatii importante (nu sunt compatibile) ca de exemplu resupported4, displayout…

  5. @Eugem (asa e scris. poate e greseala lui de scriere, poate nu, oricum ar fi, e amuzant!)
    Uitasem de 3G! Ai dreptate! Receptia 3G e mult mai buna si nu m-am mai “lovit” de pierderi bruste de semnal.

  6. zaone mi-ai putea spune daca pentru iPhone 3GS cu bootrom nou va aparea untethered jailbreak sau pt cele cu bootrom nou se poate doar tether?

  7. Si eu am avut jailbreak pe iphone 4. Cu toate ca nu aveam aproape nimic instalat din cydia, telefonul se misca prost si consuma si foarte repede bateria. I-am dat un restore, nu mai suportam jailbreak-ul. Am dat set up as a new phone si telefonul se misca genial. In plus, bateria ma tine cam cu 2 ore mai mult (ceea ce e mult pentru cat de intensiv il folosesc eu). Iti recomand si tie sa incerci, e super ! Fa-ti card si cumpara aplicatiile din appstore daca poti. Ce naiba, pentru cativa € 😛 Trebuie sa fii un model pentru noi :)) Glumesc, bineinteles. Ideea de baza era ca telefonul ti se va misca foarte bine dupa aceea.

  8. @ Stefan: Lol, jailbreak nu inseamna automat Installous cu aplicatii crackuite. Zaone si multi altii cumparam aplicatii din Appstore, jaibreak faci pentru un Ultrasn0w, Barrel, Springtomize sau mai stiu eu ce alt tweak sau tema. peace 😉

  9. @Stefan: Nu fac jailbreak pentru aplicatii piratate, fac pentru ca imi trebuie la munca de aici. Am stat si fara jb si din punct de vedere al performantelor diferentele sunt minore. La baterie depinde ce ai instalat, la tine acolo a fost o problema undeva, la mine tine bateria mult si cu si fara jb.

  10. zaone mi-ai putea spune daca pentru iPhone 3GS cu bootrom nou va aparea untethered jailbreak sau pt cele cu bootrom nou se poate doar tethered?

  11. ce am observat eu..nu stiu daca e de la 4.3..sau orange..insa imi ingheatza conexiunea de net…nu mai merge nimic desi imi apare 3g-ul si semnal full. intru in settings dau onoff la data connection si pe urma merge
    nu am jailbreak…e un i4 cumparat acum o saptamana de la orange si facut prea rapid update la 4.3 [o sa astept jailbreak untethering]
    in ce privesc cumparaturile din apple store ..pe mine ma dezamagesc: zaone ai cumva un articol cu problemele care apar atunci cand faci cumparaturi..iti blocheaza mai multi bani ..si de mai multe ori?

  12. Dar nu am zis ca faceti jailbreak pentru installous…am pomenit de cumpararea aplicatiilor din appstore pentru ca e o consecinta a indepartarii jailbreakului 🙂 Ideea era doar in privinta performantei, ca va creste din toate punctele de vedere odata cu scoaterea jailbreak-ului (cel putin asa mi s-a intamplat mie).

  13. treaba cu performantele tel avand jb sau nu, tin sa-i dau dreptate lu zaone… daca nu-ti instalezi o sumedenie de tampenii din cydia, atunci performantele sunt relativ asemanatoare… eu unul am jb, fiindca imi ofera un control mai mare asupra telefonului…

  14. Singura diferenta semnificativa intre 4.2.1 si 4.3 pe care am remarcat-o e ca nu mai ramine blocat butonul home, a reinceput sa raspunda prompt ca in os3. In rest totul merge absolut identic ca inainte de update. Noutatile privind internet-share nu le folosesc deoarece ar trebui platit suplimentar la Orange, si daca ai net acasa si la servici nu vad sensul.

  15. Mie butonul home imi face in continuare probleme. Cel mai bine m-am impacat cu el cand aveam sbsettings si am configurat de acolo sa imi acceseze multitaskingul la dublu click. cu toate astea imi e greu sa merg la garantie cu el, cel putin deocamdata.

  16. stefan, un jailbreak bine facut nu are nici o treaba cu performantele iphone-ului. sentimentul de a avea control mai mare asupra smartphone-ului si posibilitatea de a lua aplicatii free pt ca sa le testezi impun fara nici o ezitare jailbreak-ul

  17. Am testat 4.3. Am 2 iPhone 3GS, unul old altul new bootrom. Pe cel old am pus 4.3 oficial, fara JB, celalalt telefon l-am lasat in 4.2.1 cu JB de la Greenpois0n. Rezultate:

    1. Safari: Absolut NICI o diferenta la incarcat orice fel de site-uri (am testat intensiv site-uri diferite, cu content, fara content etc.).
    2. Overall stability and improvements: nici o diferenta intre cele doua.
    3. Sunet: pe 4.3 se aude mai tare orice sunet cu cca 20% (poate fi un bug pe 4.2.1)

    Recomandarea mea? Ramaneti CLAR pe 4.2.1 cu JB de la Greenpois0n. Home Sharing-ul nu e un motiv suficient iar nitro engine este aproape inexistent.

    Observatii: testele s-au facut pe acelasi operator, aceeasi retea wireless.

  18. se pare ca 4.3 are probleme cu semnalul. stiu ca foarte multa lume se plangea de treaba asta, eu pe 4.2.1 n-am avut niciodata probleme, adica pica din liniute dar niciodata atat de mult incat sa inceapa sa se auda cu intreruperi iar acum pe 4.3 de 1 saptamana deja mi-a facut de vreo 3 ori figuri in timp ce vorbeam la tel

  19. da..problema cu semnalul o am si eu …pica asa din senin ..si isi revine apoi ….pana mea.. probabil mai tz o sami fac update la 4.3.1 sper sa fie mai bine ..